In de Wereldwinkel in Brielle is ook prachtig keramiek te koop
In de Wereldwinkel in Brielle is ook prachtig keramiek te koop

Eerlijke handel = fairtrade = de Wereldwinkel

Actueel 457 keer gelezen

Brielle - Kunstnijverheid uit exotische landen wordt in Brielle verkocht door de Wereldwinkel. Betrokken importeurs hebben langdurige banden met de handwerkslieden daar en zij betalen een eerlijke prijs voor hun producten.

Dat heeft resultaat; ook de plaatselijke gemeenschap gaat vooruit, de werkgelegenheid stijgt; kinderen kunnen naar school. Al met al stimuleert dit het vertrouwen in eigen kunnen.

Hoe werkt het in de praktijk?
De importeur en de "handwerksman" houden elkaar op de hoogte van wederzijds nieuws. De maker van de kunstnijverheid vertelt over zijn nieuwste product; de importeur informeert over de laatste trends op de Europese markt.

Een van de voorbeelden
In een township van Kaapstad werken nu 32 mensen in het atelier van Chasms -keramiek. Het personeel wordt goed betaald en ook ziektekosten zijn verzekerd.

De vrijwillige medewerkers van de Brielse Wereldwinkel geloven in het bevorderen van een eerlijke handelsrelatie met "ontwikkelingslanden". Daarom zijn zij ook trots op u, hun klanten. Door u kunnen zij doorgaan met hun missie, nu al bijna twintig jaar. Hun medewerkers vertellen u graag het verhaal achter de producenten van de kunstnijverheid. Kom langs op nummer 73 van de Voorstraat in Brielle.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant