Silvia Gottschall is apetrots op het behaalde resultaat! (Foto: Jos Uijtdehaage)
Silvia Gottschall is apetrots op het behaalde resultaat! (Foto: Jos Uijtdehaage) Foto: Jos Uijtdehaage

GluutlooZ & Zo Beste Winkelier in Zuid-Holland!

Actueel 928 keer gelezen

Brielle - Afgelopen donderdag kreeg Silvia Gottschall, eigenaresse van GluutlooZ & Zo uit Brielle, het heuglijke bericht dat zij winnaar is geworden van de 'Winkelier van het Jaar verkiezing' in de provincie Zuid-Holland in de categorie 'Bakkers'.

Deze verkiezing is de grootste consumentenverkiezing van Nederland voor lokale winkeliers. De provincie winnaar wordt bepaald op basis van de combinatie tussen het aantal stemmen en de gemiddelde waardering. Het aantal stemmen telt daarbij voor 60% mee en de gemiddelde waardering voor 40%. De landelijke titel, die Silvia ook nog in de wacht kan slepen, wordt per categorie door een vakjury toegekend.

'Wij verkopen glutenvrije producten, gedeeltelijk lactose vrij en/of suikervrij', vertelt Silvia. 'Daaronder ook dagvers glutenvrij en of lactosevrij brood en diverse glutenvrije broodjes. Deze producten worden dagelijks vers geleverd. Uniek is dat ik zelf het gebak maak, ook iedere dag vers. En dit is niet te onderscheiden van gebak waar wel van alles in zit. De mensen vinden het ook heel erg lekker, want ze komen er echt voor terug. Ook ben ik bezig met het ontwikkelen van nog meer suikervrij gebak wat ook qua smaak gewoon heel erg lekker moet zijn. Dat is ook waar we voor staan bij GluutlooZ & Zo, super lekker brood én super lekker gebak!'

Gluten
Gluten zijn mengsels van eiwitten die van nature voorkomen in bepaalde granen. Mensen met de aandoening coeliakie moeten een glutenvrij dieet volgen. Ook personen bij wie glutensensitiviteit is vastgesteld, hebben baat bij het vermijden van gluten. Gluten zitten in producten die gemaakt zijn van bepaalde granen, zoals onder andere in alle soorten gewoon brood, beschuit, crackers, gebak, koek en pasta zoals macaroni, spaghetti en vermicelli. Ook zit het in producten waarin een glutenbevattend bindmiddel is gebruikt, zoals soep, saus, worst en aangemaakt gehakt. Glutenvrije dieetproducten zijn herkenbaar aan een glutenvrij logo op de verpakking. In overleg met de arts of diëtist moet worden bekeken welke producten wel en niet in een glutenvrij dieet passen.

Foto: Jos Uijtdehaage

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant