Dion van Gilst kan in het duel tegen WFB ook het verschil niet maken voor Zwartewaal. (Foto: Wil van Balen) Foto: Wil van Balen

Zwartewaal onderuit tegen WFB, ook verlies Vierpolders

Algemeen 272 keer gelezen

Zwartewaal/Vlaardingen - Zwartewaal slaagde er afgelopen zaterdag thuis tegen WFB niet in om de eerste competitiezege te pakken: 0-3. Ook Vierpolders wacht na een 4-0 nederlaag in Vlaardingen bij VFC nog steeds op de eerste overwinning.

Net als in bijna alle eerdere wedstrijden was de pijp bij het jeugdige Zwartewaal-team na de eerste helft leeg.

Weg
Tot aan de rust beperkte Zwartewaal tegen de bezoekers uit Ouddorp de schade tot een treffer (0-1), maar toen WFB snel na de hervatting op 0-2 kwam, liepen de bezoekers daarna ook moeiteloos weg naar de 0-3.

Resultaatvoetbal
Voor trainer Paul Bestebreur, die zijn Vierpolders ook bij VFC zag verliezen, op papier toch een tegenstander die op de lijst van teams stond waartegen punten moesten worden gepakt, is het moment daar dat de knop om moet naar resultaatvoetbal.

Onderaan
'We staan inmiddels stijf onderaan,' aldus Bestebreur. 'De tijd van voetballend op goals jagen is over. Het is nu zaak om de nul te houden en in de omschakeling te proberen om de tegenstander pijn te doen. Te beginnen met de komende thuiswedstrijd tegen VDL.'