De nieuwe locatie van de Catharinastichting aan de Van Sleenstraat moet deze 'ontmoetingsplaats met haar activiteiten' gaan vervangen
De nieuwe locatie van de Catharinastichting aan de Van Sleenstraat moet deze 'ontmoetingsplaats met haar activiteiten' gaan vervangen

Denktank Activiteiten Vitale Ouderen Brielle

Algemeen 579 keer gelezen

Brielle - Waar veel verenigingen momenteel mee kampen, is het gebrek aan deelnemers en vrijwilligers voor activiteiten. Dat geldt ook voor de vitale oudere, er is blijkbaar geen behoefte aan afleiding en vertier. Of toch wel?

Zo nu en dan horen we over een wandelgroepje hier en een fietsgroepje daar. Of een eetclubje bij mensen thuis. De Gemeente Brielle organiseerde de laatste maanden diverse bijeenkomsten, o.a. in het kader te komen tot een Uitvoeringsplan Ouderen. Woon je zo'n bijeenkomst bij, dan hebben meerdere mensen gehoord van die groepjes, maar er blijkt niemand overzicht te hebben van wat er zoal wordt gedaan. Het zou fijn zijn een overzicht te hebben en elkaar op die manier te kunnen helpen.

Heeft of kent u een groepje van vitale ouderen die samen wandelen, fietsen, kaarten, sporten, reageer dan naar onderstaand email adres. Waarom vragen we dat? Een jaar geleden schreven we over het verdwijnen van de Infirmerie als seniorenbar 'Brielsch Kwartiertje'. De nieuwe locatie van de Catharinastichting aan de Van Sleenstraat moet deze 'ontmoetingsplaats met haar activiteiten' gaan vervangen, maar niet alle activiteiten voor vitale ouderen kunnen daarin mee. Welzijn Ouderen van de Catharinastichting richt zich voornamelijk op de zorgbehoevende medemens. Dus waar moet die vitale oudere heen?

Een aantal van die vitale ouderen (noem het een denktank) is zoekende naar een geschikte ontmoetingsplaats in de Brielse binnenstad voor die vitale ouderen. Ook gaan ze graag in gesprek met gemeente en college om over de wensen van de vitale oudere te praten. ('Denktank' Vitale Ouderen Brielle, email: eef@hummelcomputers.com)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant