Deze eyecatchers verdienen een mooi plekje in uw interieur!
Deze eyecatchers verdienen een mooi plekje in uw interieur!

Unieke lampen uit Indonesië in de Wereldwinkel

Algemeen 1.014 keer gelezen

Brielle - Nieuw in de Wereldwinkel: Prachtig gevormde hanglampen voor boven de tafel, in de hal of in de keuken. Ze zijn afkomstig uit Indonesië. Daar worden ze met de hand gemaakt van pitriet of rotan. De stroken pitriet of rotan worden met behulp van een ijzeren frame tot een model gevlochten en daarna voorzien van een fitting.

Rotan is een prachtig natuurlijk materiaal dat komt van de rotanpalm, een harde soort liaan die in tropische regenwouden groeit. Pitriet is eigenlijk geen riet, maar de kern van stengels van diezelfde rotanpalm. Dit kan in verschillende diktes gesneden worden. Haal buiten naar binnen met één van deze prachtige naturelkleurige lampen. Deze eyecatchers verdienen een mooi plekje in uw interieur waar ze zorgen voor extra sfeer en licht, of je inrichting nu landelijk of juist modern is. De grootste lamp heeft een diameter van maar liefst 50 cm, de kleinste 30 cm.

Een andere unieke lamp verkrijgbaar in Wereldwinkel Brielle is een hanglamp gemaakt van capiz schelpen. Dit zijn platte oesterachtige schelpen die veelvuldig voorkomen in de zee rondom Indonesië. Door dit bijzondere materiaal ontstaan mooie lichteffecten.

Kom eens wooninspiratie opdoen in de Wereldwinkel aan de Voorstraat schuin tegenover de Jacobskerk.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant