Afbeelding

Dak van molen 't Vliegend Hert weer opgeknapt

Algemeen 330 keer gelezen

Brielle - Het dak van molen ’t Vliegend Hert in Brielle is weer waterdicht. De molenmaker heeft alle leitjes en het dakbeschot vervangen en weer netjes in de verf gezet. Daardoor zijn de molenaars weer verzekerd van een waterdichte molen en is het probleem van de schimmel verholpen.

Dit jaar wordt ook de staartbalk nog vervangen. Die ligt nu te drogen bij de molenmaker en zal deze zomer worden aangebracht. Dan is de molen weer helemaal in top conditie. 

Dat veel mensen de molen een warm hart toedragen blijkt uit de vele giften die de molenstichting voor deze grote reparatie heeft ontvangen. Giften van € 10,- tot € 1.000,- zijn er binnengekomen, geweldig. Al deze gulle gevers, hartelijk bedankt!

Door alle grote uitgaven is de bodem van de molenkas toch wel in zicht gekomen, dus alle financiële ondersteuning aan onze markante en historisch waardevolle standaardmolen blijft van harte welkom op NL10 RABO 0365 4207 00 t.n.v. Brielse Molenstichting. 

Natuurlijk willen ze graag iedereen laten zien hoe mooi de molen is, maar dat moet nu nog even van de buitenkant. Ze hopen binnenkort bezoekers weer, in aangepaste vorm, op de molen toe te kunnen laten. Nog even geduld dus, maar loopt u gerust eens om de molen om het nieuwe dak te bewonderen. 

De molenwinkel blijft voorlopig tot 1 augustus op de huidige manier verder gaan, u kunt per mail bestellen en de bestelling dan vrijdagmiddag afhalen. Bestelt u woensdags voor 22.00 uur, dan staat uw bestelling vrijdagmiddag klaar. Bestellen via mail info@vliegendhert.org of een briefje in de brievenbus van Molenstraat 14. Betalen alleen per pin. 

Kijk ook even op de facebookpagina voor verdere informatie: www.facebook.com/Korenmolen-t-Vliegend-Hert-in-Brielle-125769574284545/

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant