Een buitentraining van de X12
Een buitentraining van de X12

Toekomst basketbal op Voorne veilig gesteld

Algemeen 1.283 keer gelezen

Brielle/Hellevoetsluis - De afgelopen jaren is het ledenaantal van BV Voorne uit Brielle en Jump’80 uit Hellevoetsluis teruggelopen. Eind 2019 zijn de besturen van beide verenigingen bij elkaar gekomen om te praten over de toekomst van basketbal op het eiland Voorne. Tijdens deze besprekingen zijn meerdere opties besproken.

Begin maart is het bestuur van Jump’80 tot de conclusie gekomen dat het voor Jump’80 niet mogelijk was de vereniging te continueren voor het nieuwseizoen 2020-2021. Om de toekomst van basketbal op het eiland Voorne te kunnen blijven garanderen hebben de besturen gezamenlijk een plan gemaakt, waardoor de leden van Jump’80 begeleid konden overstappen naar BV Voorne. Hierdoor is er een basketbalvereniging van ca. 160 leden ontstaan.

13 teams in competitie
Volgend seizoen gaan ze competitie spelen met maar liefst 13 teams en daarnaast hebben ze ook nog een grote groep recreanten. De naam van BV Voorne blijft hetzelfde. Ook de thuisbasis voor de wedstrijden blijft Sport- en cultuurhuis DukdalfBres in Brielle. Wel zullen de teams blijven trainen in beide plaatsen; de exacte invulling hiervan wordt nog uitgewerkt.

Trainingsschema
Door de huidige corona-situatie is het helaas niet mogelijk om de basketbalsport op de normale wijze te beoefenen. Wel is er een trainingsschema gemaakt waardoor de meeste leden 1 keer in de week binnen de coronaregels buiten kunnen trainen op het basketbalcourt van Bahûrim in Brielle. Als het weer mogelijk is om gezamenlijk op de normale wijze te kunnen basketballen, wordt dit weer opgestart, waarbij het huidige uitgangspunt is dat er vanaf 1 september weer binnen gebasketbald mag worden.

Thuis voelen
De focus van het bestuur en de vrijwilligers voor het nieuwe seizoen is gericht op het zorgen dat iedereen zich thuis gaat voelen bij BV Voorne zodat we gezamenlijk kunnen basketballen. Ook zullen ze actief mensen van het eiland Voorne proberen te enthousiasmeren voor de mooie basketbalsport.

Ben je nu al geïnteresseerd, neem dan via de website van BV Voorne contact met hen op.

https://www.basketballverenigingvoorne.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant