Afbeelding

Blues 4 Kids in het BREStheater

Algemeen 695 keer gelezen

Brielle - In het kader van het 25 jarig bestaan van de Culturele Commissie Primair Onderwijs Brielle (de CCPO) organiseerde Stichting Kunst en Cultuur Brielle samen met Stichting Brielle Blues op dinsdag 29 september de voorstelling ‘Blues 4 Kids’ voor alle groepen 8 van de Brielse basisscholen.

De kidsversie van de voorstelling ‘Preaching The Blues’ van Big Bo ging over de ontstaansgeschiedenis van de Blues. De kinderen luisterden naar het spannende verhaal over Babou (11 jaar) die vanuit Afrika wordt ontvoerd en op een schip wordt meegenomen naar New Orleans, USA. De jongen wordt er verkocht als slaaf en maakt vervolgens een ontzagwekkende reis langs de Mississippi. Hier komt hij in aanraking met het ontstaan van de muziek de blues; de bakermat voor vrijwel alle muziek waar we heden ten dage naar luisteren. Hierbij konden de kinderen meezingen en klappen op de oeroude ritmes en zelfs mee-musiceren. Vanuit de oorsprong van de blues ging de muzikale reis langs boogie, shuffle en rock ‘n’ roll om te eindigen bij de R&B van hedendaagse idolen als Beyoncé en Rihanna en de disco van Chic (le Freak). Heel herkenbaar en aansprekend, waarmee de cirkel weer rond is.

Kinderen leerden op deze reis door de tijd hoe het was om te moeten leven ten tijde van de slavernij, onder vaak barre omstandigheden. Hierbij werd een brug geslagen naar het heden; hoe vind jij het om uitgesloten te worden? Wat vind je van de mensen om je heen en wat is voor jou gelijkheid? Hoe ga je met elkaar om en wat is pestgedrag? De bluesmuziek werd zo gebruikt als leidraad om te laten zien dat er altijd hoop is. De kinderen deden uitgebreid mee en genoten zichtbaar.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant