Heel veel kampeerders hebben in de loop van de jaren hier hun tentje opgezet.
Heel veel kampeerders hebben in de loop van de jaren hier hun tentje opgezet. archief Jan Bazen

Foto uit de oude doos

Algemeen 935 keer gelezen

Marjan van der Drift reageerde als één van de eerste op de foto van vorige week. Ze vertelt veel naar aanleiding van de foto met de twee hertjes. En dat is niet zo gek, want de hertjes waren haar buren.

“Die foto is genomen vanuit onze woning, waar je kan zien dat ik er samen met mijn broer Theo op sta met in het midden ook nog mijn vader Jan. Hij overleed in 1991. Mijn opa had vroeger een tuinderij aan de Kloosterweg naast de Bedevaartkerk. Mijn vader ging, toen mijn opa er mee stopte, met de tuinderij verder. Toen mijn vader op zijn beurt ermee stopte, is hij een kleine dierenweide begonnen met eerst alleen hertjes en later ook nog andere dieren zoals pauwen, kangoeroes en kippetjes. Mijn vader was dol op dieren. Dat was de eerste en enige reden, waarom hij die dierenweide begon.

In 1970 begonnen mijn ouders hun groentewinkel ‘Het Hertenkamp’. Toen die winkel gesloten werd, heeft mijn moeder nog met erg veel plezier gewerkt achter de kassa van de toen net geopende Dukdalf. “ De foto werd genomen in september 1969. “Dat zou best kunnen,” zegt Marjan van der Drift. “Want de oude schuur is er nog te zien.” Marja Erland reageerde ook en schrijft: ‘wij woonden in de wijk Rugge. Mijn ouders gingen daar altijd de groenten kopen.” Ze schrijft ook nog over de dieren en het latere werk van mevrouw van der Drift bij het zwembad. Toeval of niet; juist deze maand verhuisde mevrouw van der Drift vanuit haar woning aan de Kloosterweg naar een gelijkvloers appartement aan de rand van Den Briel.

De foto van deze week toont een zomers tafereel. Als je goed kijkt en Den Briel een beetje kent, zal je ontdekken dat er tussen het moment van het nemen ven de foto en nu, erg veel veranderd is. Niet vreemd, want de foto werd bijna zestig jaar geleden genomen. Maar dan weet je ook, dat onder precies dezelfde naam, je daar nog steeds je vakantie kan ‘vieren’ al of niet in je eigen caravan. Waar hebben wij het over? Wie van de lezers kwam daar in vroegere jaren of heeft daar vakantiewerk gedaan. We zijn, zoals altijd, nieuwsgierig naar jullie reacties.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant