Afbeelding

Crowdfunding documentaire Geluksmomentjes

Algemeen 608 keer gelezen

Brielle - Documentairemaakster Leontien Adriaanse is momenteel bezig met het maken van haar documentaire Geluksmomentjes bij het verzorgings- en verpleeghuis ‘Catherina, thuis op Voorne’ in Brielle. 

De film gaat over geluksmomenten bij dementie. Om deze film te maken heeft zij uw hulp hard nodig. Dit kan door te doneren tot 27 mei 2022.

Geluksmomentjes wordt een korte observerende documentaire van ongeveer 15 minuten. De kijker wordt meegenomen in het leven van Truus en Miep, dit zijn twee bewoners van het Catherina, thuis op Voorne. In de documentaire wordt stilgestaan bij de belevingswereld van een persoon met dementie en wat deze ziekte op emotioneel vlak met iemand doet. De afgelopen weken is Leontien druk bezig geweest met het filmen en volgen van deze twee vrouwen. De première van de film wordt verwacht in juli 2022.

Inhoud documentaire
Maar liefst 1 op de 3 vrouwen en 1 op de 7 mannen krijgt dementie. Dit betekent dat veel mensen geconfronteerd worden met dementie: of het zelf te krijgen, of meemaken bij naasten. Dementie is een onderwerp dat veel mensen aangaat.

Aan bod komt onder andere hoe je kunt bijdragen aan het geluk van iemand met dementie, ondanks het verdriet dat het met zich mee brengt. Het is belangrijk om te laten zien dat dat je door kleine dingen de dag voor een ander beter kunt maken. Geluksmomenten kunnen immers emoties of herinneringen oproepen. Daarnaast moet de film dienen als inspiratiebron om het geluk in de kleine dingen te blijven zien.

Doneren
Om deze film te realiseren heeft Leontien uw financiële hulp nodig. U kunt hierbij denken aan de kosten voor de filmcrew, apparatuur en nabewerking van de film. Wilt u meehelpen om deze film tot stand te laten komen? Doneer dan nu. De einddatum voor het doneren is 27 mei 2022.

Om te doneren en voor informatie kijk je op: https://www.voordekunst.nl/index.php/projecten/13708-geluksmomentjes-bij-dementie

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant