Afbeelding

HBBC-studenten uitwisseling

Algemeen 196 keer gelezen

Brielle - Vrijdag 30 september 2022 om 20 uur is er een muzikale feestavond in de St. Catharijnekerk. Deze is ter gelegenheid van het 35-jarig jubileum van de vriendschapsband tussen Brielle en Havlíckuv Brod in Tsjechië.

Deze jumelage bestaat al vanaf 1985 en wordt door HBBC en haar vrijwilligers nog altijd in stand gehouden. Zo organiseert het HBBC regelmatig uitwisselingen op het gebied van cultuur, kunst, festiviteiten, tussen kunstenaars, burgers, bestuurders etc. Daarnaast zijn er al 35 jaar lang studentenuitwisselingen met de Brielse scholen in het voortgezet onderwijs.

Deze studentenuitwisseling kunnen ze dit jaar eindelijk weer organiseren! Op 25 september zullen 44 leerlingen (en 4 docenten) vanuit Tsjechië op bezoek komen in de gemeente Brielle. Leerlingen van ’t Maerlant en Bahurim zijn met hun families bereid om deze leerlingen een week op te vangen. Doordeweeks hebben de gastleerlingen een vol programma waar ze in contact komen met ons land door o.a. Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, maar zeker ook Brielle, te bezoeken. In de avonduren is er dan ruimte om met de gastgezinnen samen te zijn.

Het contact met een leerling uit een ander land schept vaak een bijzondere band die ook jarenlang blijft bestaan. Uit alle (studenten)uitwisselingen is dit wel gebleken. Veel Briellenaren komen nog met regelmaat in Havlíckuv Brod en hebben daar nog steeds kennissen. De band tussen beide steden is hecht en blijft.

Ze zoeken nog een aantal gastgezinnen (ook voor alleen het weekend). Heb je interesse om je aan te melden, dan kan dat via i.brune@maerlant.eu. In september komen de Tsjechische leerlingen naar Brielle. In 2023 zal er een studentendelegatie afreizen naar Tsjechië. Leerlingen die zich nu aanmelden als gastgezin, zullen dan voorrang krijgen om mee te gaan.

Mocht je interesse hebben om de muziekavond op 30 september bij te wonen? Dan kan je via hetzelfde e-mailadres kaarten bestellen.

Uit de krant

Uit de krant