Afbeelding
Agenda

Wat is er te doen in de regio?

Algemeen 197 keer gelezen

Wijnproeverij

Vierpolders - Gelukkig hebben ze dit seizoen weer de ruimte voor allerlei activiteiten in het Dijckhuis. Velen zijn reeds met vakantie geweest, scholen zijn weer begonnen, dus is het tijd voor het normale dagelijkse leven. En daarin is het altijd leuk om wat verrassends te ondernemen. Dat komt goed uit want op vrijdag 14 en zaterdag 15 oktober hebben zij in ’t Dijckhuis een wijnproeverij mét lekkere hapjes op ons programma staan. ‘ I drink Italy ’ organiseert de eerste avond met vooral een proeverij van witte wijn en rosé, terwijl de tweede avond rood op het menu staat. Aangezien de groepsgrootte beperkt is vragen zij om je via info@dijckhuis.nl aan te melden. Overige en andere info kan je vinden op de website www.dijckhuis.nl. is.

Bridgen

Vierpolders - Bij het beginnen van de herfst komen er andere sociale activiteiten in de agenda. Bridgen is er daar één van en dat is niet de minste van de denksporten! Dit najaar zal bridgeclub Brogilo starten met bridgelessen in het Dijckhuis in Vierpolders. De beginnerscursus start op maandag 10 oktober om 19.30 uur en bestaat uit twaalf lessen. De kosten bedragen 85 euro, inclusief lesmateriaal. Bridge is een investering in uw toekomst en uw sociale leven! U kunt zich opgeven via de website www.brogilo.nl. Voor inlichtingen kunt u contact opnemen met Brogilo via Joyce Doedens 0610370474.

IVN Informatiemarkt

Rockanje - Op zaterdag 1 oktober organiseert IVN afdeling Voorne-Putten Rozenburg een Informatiemarkt in het bezoekerscentrum Tenellaplas van het Zuid-Hollands Landschap. Heb je wel eens gehoord van IVN? Deze letters staan voor Instituut voor Natuureducatie en Duurzaamheid. De plaatselijke afdelingen bestaan uit enthousiaste vrijwilligers die hun liefde voor de natuur graag overbrengen op anderen door middel van het begeleiden van excursies, het organiseren van allerlei kindermiddagen, gezellige wandelingen, interessante cursussen en nog veel meer. Ben je geïnteresseerd in de natuur? En vind je het leuk om die interesse te delen met anderen? Kom dan naar de gezellige informatiemarkt tussen 10.30 en 12.30 uur waar de enthousiaste leden je van alles kunnen vertellen over de verschillende activiteiten van IVN afdeling Voorne-Putten Rozenburg.

2 Vleugels in ‘De Man’

Oostvoorne! - Op zondag 2 okt heeft Stichting Concertleven Westvoorne zichzelf weer voor een uitdaging gesteld.
Op een grote muzikale wens van haar begunstigers hebben ze een pianoduo gevonden die letterlijk tot de top van hun generatie behoren. Mocht u de gebroeders Martijn en Stefan Blaak niet kennen dan raden we u aan hier tijd voor te nemen. Deze heren spelen op grote internationale podia vanwege hun virtuoze pianospel en natuurlijk kunt u ze horen op Radio 4 , zoals in het programma ‘Het zondagochtendconcert’ vanuit het Amsterdamse Concertgebouw. Wilt u het programma vrijblijvend ontvangen mail dan naar secretaris@concertwestvoorne.nl, u bent van harte welkom!

VU Westvoorne

Westvoorne - Helaas is het Programmaboekje voor het cursusseizoen 2022-2023 niet bij alle inwoners van Oostvoorne en Rockanje in de brievenbus terecht gekomen. Wilt alsnog van hun uitgebreide programma van cursussen, lezingen en films kennis nemen dan kunt u bij de bibliotheek in De Man of bij Bruna Oostvoorne een exemplaar verkrijgen. Uiteraard kunt u ook hun website www.vuwestvoorne.nl raadplegen.

Muziek in ‘t Kont

Brielle - Op zondag 2 oktober zal zanger Ed Citroen het startschot geven voor de herfst. Ed Citroen is inmiddels meer dan 25 jaar actief als tekstschrijver, songwriter, zanger en gitarist. Deze zondag speelt hij vanaf 14.30 uur in ‘t Kont van het Paard in Brielle feestelijke Irish Folk en Folk classics. Gezellig een hapje doen met nieuw bockbier en lekkere Ierse deuntjes. The Wild Rover, Molly Malone, Whiskey in the jar, Dirty old town, The fields of Athenry etc, Als je deze Ierse bekende folksongs nog niet kent dan ga je zingend van plezier weer naar huis.  Ook zijn er diverse bockbieren van de tap verkrijgbaar waaronder de Kees Indian Summer en La Trappe bokbier. Aansluitend is het mogelijk om te blijven eten, reserveren wordt aanbevolen. Deze middag in ‘t Kont van het Paard is geheel gratis toegankelijk. U vindt ‘t Kont van het Paard aan de Kaatsbaan in Brielle. A thousand welcomes, tot dan!

Voorleesclub (4+)

Brielle - Tijdens de Voorleesclub lezen ze Gi-ga-roene boeken en maken ze een mini boomhut of een spannende spin! Ontdek de verhalen op woensdag 5 en 12 oktober in de bibliotheek in Brielle.

Fitheidstest

Brielle - Bent u ook benieuwd naar uw fitheid? Kom dan op zaterdag 15 oktober naar de gratis fitheidstest voor de 55 plussers uit de gemeente Brielle georganiseerd door Catharina, thuis op Voorne, Stichting PUSH en Team Sportservice Zuid-Holland. De fitheidstest meet in ongeveer 1 uur uw fitheid. De test bestaat uit verschillende onderdelen, die onder meer knijpkracht, lenigheid, uithoudingsvermogen en reactiesnelheid meten. Deze metingen worden aangevuld met een meting van de bloeddruk, lengte en gewicht. Na de fitheidstest bespreekt een beweegcoach met u de resultaten en voorziet u indien gewenst van advies. De fitheidstest wordt afgenomen tussen 10.00 uur en 17.00 uur. Daarnaast zijn er diverse lokale sport- en beweegaanbieders aanwezig met wie u in gesprek kunt gaan over hun aanbod.  Aanmelden is verplicht en kan tot zaterdag 1 oktober 2022 via: https://www.catharina.nl/activiteiten/fitheidstest. Naast deelnemers zijn zij voor deze dag ook op zoek naar wat extra handjes, ervaring is geen vereiste. Wilt u vrijwillig helpen bij de fitheidstest? Meldt u zich dan vóór 1 oktober 2022 aan via: https://www.catharina.nl/aanmelden-als-vrijwilliger-voor-de-fitheidstest. Wilt u meer informatie of een vrijblijvend gesprek? Neem dan contact op met Isabelle Miltenburg via (06) 82015125 of stuur een e-mail naar i.miltenburg@catharina.nl.

Popkoor in Stuifakkers

Rockanje - Zaterdag 1 oktober staat er weer een muzikale middag op het programma, in het Rockanjese “De Stuifakkers” want dan ontvangen de vrijwilligers van Catharina Welzijn Ouderen Westvoorne het Rozenburgse “Popkoor Given”. Onder leiding van dirigent Mathieu Smit zingen zo’n 30 koorleden, ondersteund door hun eigen huisband, een breed muzikaal repertoire, dat de bezoekers zal verrassen. Om toch een tipje van de sluier op te lichten, er komen zowel nummers zoals Mag in dan bij jou?’ van Claudia de Breij. als meezingers, zoals een medley van ABBA in het programma voor. Alle reden om deze zaterdagmiddag “De Stuifakkers” te bezoeken en te genieten van deze gezellige muzikale middag. De vrijwilligers hopen weer vele senioren uit Westvoorne een gezellige middag te kunnen aanbieden. De zaal gaat deze dag om 14.00 uur open en het optreden dat geheel gratis is, start om 14.30 uur aan de Briggemandreef 2 te Rockanje.

Uit de krant

Uit de krant