Paul Santra zag Vierpolders met 1-0 winnen in de derby tegen SC Botlek. (FOTO: Wil van Balen).
Paul Santra zag Vierpolders met 1-0 winnen in de derby tegen SC Botlek. (FOTO: Wil van Balen).

Floris van den Heuvel matchwinnaar

Algemeen 500 keer gelezen

Vierpolders – Vierpolders begon afgelopen zaterdag de competitie met een belangrijke zege op streekgenoot SC Botlek. De Spijkenissers zagen vlak voor tijd hoe een gelijkspel hen door de vingers glipte: 1-0. 

Floris van den Heuvel zorgde met een fraai in de kruising gemikte vrije trap voor een zege op het moment dat beide ploegen al berustten in een puntendeling.

Cadeautje
Trainer John Stougje van SC Botlek was slecht te spreken over de arbitrale beslissing tot een vrije schop voor Vierpolders. ‘Dat was gewoon een cadeautje,’ aldus Stougje. ‘En dan zal je altijd zien dat daar dan de winnende goal uit valt. Vierpolders was in de tweede helft de betere ploeg. Ze hadden een overwicht, maar niet zodanig dat daar nou echte scoringskansen uit ontstonden. Een gelijkspel had de verhoudingen naar mijn idee beter weergegeven.’
De punten zijn belangrijk voor Vierpolders in een afdeling waarin de concurrentie groter lijkt dan ooit en de promotie/degradatieregeling strenger is dan ooit. Met drie ploegen die aan het eind van de rit direct naar de vierde klasse degraderen is de druk om de onderste plaatsen te vermijden week in week uit enorm. Komende zaterdag reist Vierpolders naar Vlaardingen waar het uit de tweede klasse gedegradeerde Delta Sport wacht.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant