Werkgebied fase 2 herinrichting Turfkade
Werkgebied fase 2 herinrichting Turfkade

Fase 2 voor Turfkade in Brielle aangebroken

Algemeen 2.486 keer gelezen

Brielle - Sinds november 2021 wordt er gewerkt aan de herinrichting van de Turfkade. De afgelopen tijd is er hard gewerkt en inmiddels is fase 1 van het project afgerond. Dit betekent dat fase 2 van het project is aangebroken. De gemeente Brielle heeft aannemersbedrijf Lindeloof B.V. de opdracht gegeven om de werkzaamheden van deze fase uit te voeren. De Turfkade is onderdeel van de Binnenstad-en havenvisie. 

Afgelopen week is begonnen met het opnemen van de boomkransen en de bestrating voor de winkels. Gelijktijdig worden de bomen met hun wortelpakket zorgvuldig opgenomen en naar Zwartewaal vervoerd waar ze onderdeel gaan uitmaken van het nieuwe centrumplan Zwartewaal. Hierna wordt de bestrating van het wandelgedeelte voor de winkels opnieuw bestraat. Als dit over de gehele lengte klaar is worden de weg en de parkeervakken opgenomen en opnieuw gestraat. 

Visboer

Daarna is de visboer aan de beurt, deze wordt ongeveer 30 graden gedraaid zodat hij parallel aan de kademuur komt te staan. Het trottoir rond de visboer wordt opnieuw gestraat en de kruising bij de brug wordt in hardsteen gelegd. Dit laatste zal ongeveer twee a drie weken in beslag nemen. Als de weg en parkeerplaatsen klaar zijn worden nieuwe bomen geplant waarna de werkzaamheden ten einde komen. Als alles volgens planning verloopt zal dit medio maart 2023 zijn. 

Wethouder Van der Kooi: “Je kunt nu al het verschil zien: de kop van de Turfkade en het plein met de bankjes, het ziet er gewoon prachtig uit. Fase 2 zal de Turfkade alleen maar nog mooier maken”. 

Tijdens de duur van het project is Stefan van Klaveren van Lindeloof bv. aanspreekpunt voor omwonenden en andere betrokkenen. Hij is op werkdagen tussen 07.00 – 16.00 uur bereikbaar via telefoonnummer 06-24234297 of per e-mail: s.vanklaveren@lindeloof.nl. 

Meer informatie is te vinden op de website https://www.brielle.nl/turfkade.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant