Hoe zit het nu met de windenenergie in de Ondernemingspolder?
Hoe zit het nu met de windenenergie in de Ondernemingspolder?

ONS Brielle wil duidelijkheid van het college

Algemeen 963 keer gelezen

Voorne aan Zee - Naar de mening van ONS Brielle is er weinig helderheid over de bedoelingen van de nieuwe coalitiepartners. 

ONS Brielle wil graag weten wat er nu gaat gebeuren met de verkeersproblematieken in Brielle, Zwartewaal en Vierpolders. Gaat het parkeren in Brielle nu worden opgepakt, wordt de overlast door Groot Vrachtverkeer nu worden beteugeld, hoe zit het de ontsluitings wegen voor Meeuwenoord en wordt de ontsluitings weg in Zwartewaal nu permanent. Op vragen van ONS Brielle komt er volgens ONS weinig respons. 

En hoe zit het nu met de windenenergie in de Ondernemingspolder? Men roept hard in de pers ‘geen windenergie daar’ en tegelijkertijd dan gaan we op zoek naar een andere plek. Dat moet dan wel op het eigen grondgebied van de gemeente. Makkelijk gesproken aldus ONS. Maar hoe is nu de werkelijke situatie in de Ondernemingspolder, welke stappen zijn daar al gezet, zijn daar al afspraken gemaakt tussen intiatiefnemers en de gemeente? Hoe gaan we de afspraken m.b.t de megawatt afspraken met de provincie nakomen? Hun oproep is: geef duidelijkheid. Niet van alles roepen, maar beargumenteert. Ook t.a.v het open houden van de loket functie in de voormalige stadskantoren in Brielle en Rockanje blijft het vaag. Voor ONS Brielle is het duidelijk hou de service verlening op peil en laat de service punten bestaan, zeker omdat de bereikbaarheid van het gemeentehuis in Hellevoetsluis niet goed is, je kan er echt niet met het openbaar vervoer komen. 

ONS Brielle gaat dus door op de ingeslagen weg: ‘We zijn volksvertegenwoordigers en willen heldere processen en antwoorden!’

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant