Afbeelding
Column uit de Raad

We gaan er weer op uit

Algemeen 603 keer gelezen

Het is eind maart, de temperatuur loopt weer op en het voelt overdag soms al ‘warm’. Het is al licht als je richting werk of school gaat en je komt ook met licht thuis. De lente is een periode van hernieuwde energie en er weer op uit gaan.

Heel het jaar door wordt door de hele gemeente Voorne aan Zee van alles georganiseerd. De meeste activiteiten en evenementen zijn vanzelfsprekend in de periode april t/m september. De laatste weken staan er in de (lokale) kranten en op social media bijna dagelijks interviews met en berichten van organisaties die weer volop aan de slag zijn gegaan.

Elke kern heeft wel een bijzonder evenement dat onlosmakelijk met elkaar verbonden is (Rockanje: Rockanje Live, Oudenhoorn: Moederdag Fair, Brielle: 1 April).

Voor ons als raad, maar net zo goed voor alle inwoners van Voorne aan Zee, is het de gelegenheid om eens kennis te maken met de andere kernen en wijken van de nieuwe gemeente.

In januari was er een bijeenkomst voor organisatoren van evenementen. Tijdens die avond kon er kennis worden gemaakt met het Team Evenementen van de gemeente. Er werd al een kijkje gegeven in het verduurzamen van evenementen en kon men onderling netwerken. Een van de uitdagingen die organisaties op hun pad vinden is het verbod op wegwerpplastic per 1 januari 2024. Aan de organisatie van een evenement de taak om hier een passende oplossing voor te vinden. Dit verbod geldt straks in heel Nederland. Binnen de sector is men al druk met het bedenken van alternatieven. Het is wel een ontwikkeling die het organiseren van evenementen moeilijk(er) maakt. Om kleinere organisaties te helpen met deze ontwikkelingen zou het goed zijn als de gemeente hen kan helpen. Dat kan door in gesprek te gaan met elkaar, verzamelen van kennis en kunde uit de sector en van de diverse lokale organisaties en het actief informeren. Tijdens de eerdergenoemde infoavond werd ook input gevraagd voor het nieuw te vormen evenementenbeleid van Voorne aan Zee. Hier kijken we met belangstelling naar uit! Vanzelfsprekend moet er een vergunning voor een evenement worden aangevraagd, de insteek moet wel zijn: laagdrempelig en passend bij het soort evenement.

Wij gaan er weer op uit, gaat u mee?

Rien Kap, IBV

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant