Afbeelding
Agenda

Wat is er te doen in onze regio?

Algemeen 370 keer gelezen

Inspirerende lezing

Oostvoorne - De jaarlijkse ledenvergadering van de Vereniging Bewust Voorne Putten wordt dit jaar weer afgesloten met een interactieve lezing die ook voor niet leden toegankelijk is. Op zondag 2 april vindt deze lezing plaats in Cultureel Centrum De Man. Graag nodigen zij de inwoners van de Gemeente Voorne aan Zee uit om zich te laten inspireren door Marlies Verda en haar man Marcel Potters. De lezing start om 14.00 uur en duurt tot 15.30 uur. De kosten voor deelname zijn 10 euro. Opgeven via info@bewustvoorneputten.nl.

Creaclub

Rockanje - Schuif gezellig aan bij de Creaclub en maak je eigen brei- of haakwerk. Laat je creativiteit de vrije loop. Een andere hobby is uiteraard ook welkom! Elke eerste vrijdag van de maand, 10.00-12.00 uur, Bibliotheek Rockanje, gratis (ook voor niet-leden).

Lezing 1 april

Brielle - In het kader van de Cultuurweek Voorne aan Zee geeft Roel Slachmuylders een lezing over de gebeurtenissen rondom de historische datum van 1 april 1572. Wanneer: zaterdag 25 maart om 14.00 uur. Locatie: raadzaal oude stadhuis Brielle, Markt 1. Na afloop kunnen de deelnemers het museum gratis bezoeken. Aanmelden is noodzakelijk en mogelijk via: info@historischmuseumdenbriel.nl of bij de receptie van het museum.

VU Filmhuis

Oostvoorne - Film: El buen Patrón/De Goede Baas. In het begin van de film ‘El Buen Patrón’ spreekt de goede baas vanaf een hoogwerker zijn personeel toe, hij houdt van zijn mensen, als een vader. Samen kunnen ze zijn bedrijf dat weegschalen produceert, laten groeien en bloeien. Helaas moet hij soms hard ingrijpen, want het gaat tenslotte om het bedrijf en de eer. Veel zo niet alles heeft hij ervoor over om de hoofdprijs van ‘excellente onderneming’ te bemachtigen. Als een charmante ‘pater familias’ probeert hij mensen te bespelen om zijn doelen te bereiken. Duidelijk wordt dat in het leven drama en humor soms erg dicht bij elkaar liggen. In deze Spaanse film speelt acteur Javier Bardem met verve de rol van aimabele directeur die voor de balans een kogel nodig heeft. Terecht won de film de hoofdprijs bij de Goya Awards (de Spaanse Oscars). Een goede laatste film van het seizoen! Lekker uit in eigen dorp: donderdag 30 maart 2023 vanaf 20:15 uur in De Man. Kaartjes aan de zaal: leden € 9,00, niet-leden € 11,00 (graag met gepast geld betalen). Meer informatie: www.vuwestvoorne.nl

Meezingfeest

Brielle - Op woensdag 29 maart biedt de 1aprilvereniging, de Brielse bevolking een gratis, gezellige meezingmiddag aan die word georganiseerd in het BREStheater Brielle. De aanvang is om 14.30 uur en het eindigt om 16.30 uur. Medewerking wordt verleend door het historisch muziekgezelschap Pekel, het Shantykoor de Spuigasten en het Briels Aanschuifkoor. De meezingmiddag is een opwarming naar het 1 aprilfeest waarbij veel bekende liedjes worden gezongen, zoals in naam van oranje, de zilvervloot, merck toch hoe sterck, het Voorne aan Zee lied en Kaapren varen. De organisatie is in handen van het Briels aanschuifkoor Het is mooi als u in historische kleding komt (niet verplicht). Bent u slecht ter been, meld het hen, dan halen ze u op met het Jumbo busje. Deze middag wordt mede mogelijk gemaakt door medewerking van het BREStheater, de Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta, Wea Accountants en Adviseurs en Jumbo Brielle.

Lezing klimaatverandering

Oudenhoorn - Op maandag 27 maart houdt Leo van Gelder een presentatie over het zeer actuele onderwerp: “klimaatverandering en zeespiegelstijging en de impact op Voorne”, op het Sportcomplex OHVV, Eeweg 31 in Oudenhoorn. Leo is een voormalig heemraad van het waterschap Hollandse Delta.In het dagelijkse leven is Leo civiel ingenieur en docent bij de Hogeschool Rotterdam. De presentatie vindt plaats na de algemene ledenvergadering van CDA Voorne aan Zee en start om 20.30 uur (inloop vanaf 20.15 uur). Nadrukkelijk worden ook niet-leden uitgenodigd om deze interessante presentatie bij te wonen.

Lezing: Human Design

Vierpolders - Donderdag 6 april komt Anouk Barendrecht in ’t Dijckhuis een gratis lezing houden over Human Design. Zeg maar, een persoonlijke gebruiksaanwijzing van jezelf of van je geliefden. Een simpele beschrijving waarin precies omschreven staat waar je voor bedoeld bent, hoe je optimaal functioneert en aan welke knoppen je kan draaien als het even niet zo lekker werkt. Human Design geeft inzicht in wat voor jou klopt en wat niet. Wat voor jou de bedoeling is en wat niet. Wat jouw unieke gaven en talenten zijn en hoe jij het beste tot je recht komt. En wat jij nodig hebt om optimaal te functioneren. Je leert jezelf en het leven beter begrijpen, zodat je andere keuzes kunt maken in het leven. Keuzes die passen bij jouw Design. Keuzes die bijdragen aan een gelukkiger en betekenisvoller leven. Precies zoals het de bedoeling is voor JOU. Kom dus naar deze gratis lezing over Human Design op donderdag 6 april, start 20.00 uur en ontdek jouw persoonlijke gebruiksaanwijzing. Meld je aan via https://dijckhuis.nl/activiteit/lezing-ontdek-human-design/

Aanschuifkoor

Oostvoorne - Zing gezellig mee met het Aanschuifkoor! Een muzikaal spektakel waarbij iedereen die van muziek houdt van harte welkom is. Goed kunnen zingen is niet belangrijk en van tevoren aanmelden is niet nodig. Woensdag 5 april, 14.00-16.00 uur, Bibliotheek Oostvoorne.

Gratis Kidscollege (8+)

Brielle - Iedere tweede zaterdagochtend van de maand is er kidscollege, waarin kinderen kunnen kennismaken met te gekke onderwerpen! Deze editie vertelt Ambert Martens over edelstenen en mineralen. Zaterdag 8 april, 10.30-11.45 uur, Bibliotheek Brielle, € 5,-

Kunstbus naar Keukenhof

Beleef een fleurig dagje uit en geniet van de prachtige bloemen en planten in Keukenhof. Stap op in Middelharnis, Stellendam, Hellevoetsluis, Brielle of Spijkenisse. Aanmelden kan tot woensdag 19 april. Zaterdag 6 mei, 07.45-18.15 uur, leden € 60,- en niet-leden € 65,-

Vestingwandeling

Hellevoetsluis - Tijdens de Cultuurweek organiseert stichting Verdedigingswerken een vestingwandeling. Dit betekent een tour over juist die delen van de vesting van Hellevoetsluis die men tijdens een reguliere maandelijkse rondleiding overslaat. Bijzondere objecten zullen worden bekeken en bezocht. De wandeling duurt ongeveer 2,5 uur. Een hele wandeling dus, maar dan ziet men dan ook veel. Een gids leidt u rond en zal met behulp van beeldmateriaal zoveel mogelijk uitleg geven over hetgeen er op militair erfgoed gebouwd is. Een mooie kans dus om op ontdekking te gaan, zeker omdat men deze wandeling niet vaak aanbiedt. Aanmelden is verplicht en kan via de site van de stichting: https://fronttaal.info/c-6757220/vestingrondleiding-25-maart/ De kosten voor deelname bedragen € 5,00 voor een volwassene en de helft voor een kind tot 11 jaar. Stevige schoenen zijn geen overbodige luxe!

Uit de krant