Afbeelding
Agenda

Wat is er te doen in onze regio?

Algemeen 538 keer gelezen

Shanty Concours

Brielle - Op zaterdag 1 april zal in de Sint Catharijnekerk in Brielle het jaarlijkse Shanty Concours worden gehouden. De kerk is gratis toegankelijk. Vanaf 12.00 uur zullen vijf Shanty koren strijden om een prijs. De deelnemende koren zijn: Helius, Vlaardingse Maatjes, Op volle kracht, Muiterij Kantje Boord en Albatros Rotterdam. De koren worden beoordeeld door een vakkundige jury. Een hapje en een drankje zijn verkrijgbaar in de Zuidbeuk van de kerk. Het concours wordt georganiseerd door de Culturele Commissie Sint Catharijne, Brielle.

Opera bij Welzijn Ouderen

Brielle - Elke eerste woensdag van de maand kunt u bij Welzijn Ouderen in Het Bolwerk in Brielle luisteren en kijken naar een opera, operette of musical. Op woensdag 5 april as. vertonen ze een van de bekendste operettes van Franz Lehár: Das land des Lächelns. Het is een romantische operette in drie bedrijven. Het verhaal speelt zich af in 1912 en draait om de liefde van een Weense gravin en een Chinese prins. De Weense gravin Lisa Lichtenfels ontmoet op een feest bij haar vader de Chinese prins en diplomaat Sou-Chong. Ze raken verliefd en trouwen tegen de zin van haar vader met elkaar. Daarna vertrekken ze naar Peking waar Sou-Chong. is benoemd tot minister – president van China. Lisa komt er al snel achter dat zij als Westerse vrouw niet geaccepteerd wordt. Dan hoort ze ook nog dat haar man met 4 prinsessen moet trouwen. Hoe dit verder afloopt kunt u 5 april zien. De vertoning begint om 19.30 uur. De zaal is open om19.00 uur. Afloop ongeveer 22.00 uur. U vindt Welzijn Ouderen op M.H. Trompstraat 135. Toegangsprijs € 3,50 en Catharinapashouders betalen € 1,50. (Pinnen of contactloos). Wilt u zeker zijn van een zitplaats, meld u dan van tevoren aan. Welzijn Ouderen is telefonisch te bereiken via 0181-728281 (van maandag tot en met vrijdag tussen 9.30 en 13.00 uur). Of per email bij receptiewo@catharinastichting.nl

Taxatiemiddag

Brielle - Op donderdag 6 april vindt er een taxatiemiddag plaats in het Bastion Hotel. Taxateur Arie Molendijk taxeert daar uw oude boeken zoals oude (staten)bijbels, atlassen, geïllustreerde werken en reisboeken, handschriften, oude brieven, foto’s, ansichtkaarten en prenten. Hij werkt al jaren samen met de Vrije Universiteit, de Koninklijke Bibliotheek en andere bibliotheken en overheidsinstellingen. Regelmatig wordt hij gevraagd bibliotheken te taxeren voorafgaand aan een veiling. De kosten voor een taxatie zijn vijf euro voor één tot ongeveer tien boeken of seriewerken. De taxatiekosten van grotere collecties/bibliotheken, die meer tijd in beslag nemen, variëren van 25 tot vijftig euro. U krijgt altijd alle aandacht en uitleg. Een taxatierapport is zo nodig ook mogelijk, maar alleen voor waardevolle boeken met een waarde vanaf tweehonderd euro en tegen een van tevoren afgesproken tarief. Bezoekers zijn van harte welkom en worden vriendelijk ontvangen in het restaurant van het hotel, Amer 1 op donderdag 6 april van 13.00 tot 15.30 uur. Vrije inloop zonder afspraak. Voor meer Informatie: www.molendijkboeken.nl  

Aanschuifkoor

Brielle - Zing gezellig mee met het Aanschuifkoor! Een muzikaal spektakel waarbij iedereen die van muziek houdt van harte welkom is. Goed kunnen zingen is niet belangrijk en van tevoren aanmelden is niet nodig. Woensdag 12 april, 14.30-16.30 uur, Bibliotheek Brielle, gratis.

Klik &Tik – Basis

Brielle - Met deze cursus leer op verschillende niveaus beter omgaan met de computer. Klik & Tik is een oefenprogramma dat via filmpjes stap voor stap uitlegt hoe de pc en internet werken, hoe je formulieren invult en websites leest. De cursus is gratis, maar meld je wel van tevoren aan via de balie in de Bibliotheek, telefonisch via 0181 315 111 of per e-mail via digitaalhuis-voorne@bzhd.nl. Donderdag 13 april, 09.30-11.30 uur, Bibliotheek Brielle, gratis.

De Fluisterboot

Spijkenisse/Brielle - De stichting Fluisterboot Voorne Putten beheert twee milieuvriendelijke, elektrisch aangedreven fluisterboten. De IJsvogel is een open boot, welke vaart vanaf het Noordeinde 93 te Spijkenisse, deze boot vaart van april t/m oktober. De overdekte en verwarmde boot, de Bernisse, vertrekt vanaf de Oude Veerdam 12a te Zuidland. Deze boot vaart het gehele jaar door, met in de winter aangepaste tijden. Onder leiding van enkele enthousiaste, vrijwillige schippers en een gids laten ze u genieten van een prachtig stukje Nederland. Onderweg wordt er verteld over de geschiedenis van de streek en de natuur. U zult diverse soorten watervogels en soms zelfs reeën en bevers tegenkomen! Behalve de reguliere vaarten, zijn er regelmatig thematochten. Denk hierbij aan een vroege vogeltocht, bevertocht, vleermuistocht, zomeravondtocht, een dagje naar Brielle (iedere eerste vrijdag van de maand, vanuit Zuidland) enz. Ook is het mogelijk om de boot te reserveren voor groepen. Beide boten bieden plaats aan 38 personen. De boten zijn echter niet rolstoeltoegankelijk. Voor meer info en boekingen kunt u terecht op de website: rondvaart.info

1 april viering

Brielle - Jaarlijks wordt 1 april uitbundig in Brielle gevierd onder leiding van de 1 aprilvereniging. Tijdens deze viering worden de gebeurtenissen van de bevrijding nagespeeld door honderden Briellenaren (zowel Geuzen als Spanjaarden) en ontbreekt uiteraard het Geuzenschip “De Prince Admirael” niet. Een ware belevenis voor elke toeschouwer! Kijk voor het hele programma op de website van de 1 April Vereniging. 

Muzieklessen

Rockanje - Volg vanaf 3 april muzieklessen in Rockanje samen met andere kinderen bij Muziekvereniging Ons Genoegen Rockanje. Deze muzieklessen worden elke maandag gehouden in de Merel om 14:15 uur. In totaal is het een reeks van 8 lessen, de kosten zijn €65. Het maakt niet uit dat je geen muzikale ervaring hebt. Het enige dat je hoeft mee te nemen is je glimlach. Een instrument zorgen zij voor. Je kan kiezen uit een slagwerk of blaasinstrument. Aanmelden kan t/m zaterdag 1 april via 06-31587232 of leerlingen@onsgenoegenrockanje.nl.

Vleermuisexcursie

Hellevoetsluis - Op zaterdag 8 april as. organiseert Stichting Verdedigingswerken Hellevoetsluis een vleermuisexcursie in de vesting van Hellevoetsluis. Om 20:00 uur beginnen ze met een inleiding over vleermuizen. Aansluitend zal er buiten in de schemering worden gezocht naar deze zoogdieren. Met batdetectoren kunnen ze ook getraceerd worden. Deze excursie zal worden geleid door Jan Alewijn Dijkhuizen. Jan Alewijn is aangesloten bij de zoogdiervereniging en verzorgt met regelmaat vleermuisexcursies, hij is dan ook een echte kenner. Tevens lopen er gidsen mee van Stichting Verdedigingswerken Hellevoetsluis die graag vertellen over het militair erfgoed. Maar de hoofdmoot van de excursie ligt dus bij het beleven van de wondere wereld van vleermuizen. Ditmaal dus gebeurt dit tussen het bijzondere militair erfgoed in de vesting van Hellevoetsluis. U kunt zich aanmelden via www.fronttaal.info. De kosten bedragen € 5,00. Kinderen jonger dan 12 jaar betalen de helft, evenals donateurs. U kunt ook bellen naar 06 31 25 49 09.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant