Afbeelding

5e Benefietconcert ‘De Juf’ in het ‘t Kont van het Paard ten behoeve van Stichting Destino

Algemeen 9.683 keer gelezen

Brielle - Op zondag 28 mei heeft Maarten van “t Kont van het Paard opnieuw zijn eet –en biercafé ter beschikking gesteld voor een benefietconcert ten behoeve van Stichting Destino. De Juf stond voor een vijfde keer op het podium van “t Kont om haar mooie covers te laten horen voor het goede doel.

Ruim 60 mensen hebben ondanks het mooie weer de moeite genomen om te genieten van de bandleden van de Juf, die ook deze keer met veel enthousiasme ,en soms overstemd door het iets te enthousiaste publiek, een mooi optreden verzorgde.

Stichting Destino ondersteunt sinds 2009 kleinschalige projecten die het welzijn van kinderen in achterstandsituaties bevorderen. De opbrengst was deze keer bestemd voor het project Smile2Gambia. Mariet Knot uit Geervliet is al sinds 2004 verknocht aan Gambia. Na jaren op persoonlijke titel veel voor de gemeenschap in Gunjur te hebben gedaan, zijn alle activiteiten in 2019 geformaliseerd in de Stichting Smile2Gambia. Mariet en haar team ondersteunen o.a, een tweetal scholen en het Gunjur Women Project, dat circa 190 vrouwen de mogelijkheid biedt een eigen inkomen te genereren door kleinschalige landbouw en het leren van handvaardigheid. De donatie zal gebruikt worden voor het herstel van het solar systeem en de watervoorziening in de vrouwentuin.

Door 10 euro pp extra te vragen was er al een basisbedrag van 600 euro. Destino heeft dit bedrag aangevuld tot 1.000 euro. De cheque is door de penningmeester van Destino na het concert uitgereikt aan de voorzitter van Smile2Gambia, Gerrit van Groeningen. Na het optreden hebben de gasten weer genoten van het buffet van Maarten en zijn crew.

Ze willen alle gasten, personeel en met name Maarten en De Juf bedanken voor deze mooie middag. Op 24 juni vindt het volgende evenement plaats. Dit wordt een huiskamerconcert in Brielle met een combinatie van een live optreden van Lucia Hakbijl en de Vinyldj in Brielle. Voor informatie of aanmelding stuur een mail naar info@stichtingdestino.com Wil je meer weten over stichting Destino check dan: www.stichtingdestino.com

Uit de krant