Afbeelding
Agenda

Wat is er te doen in de regio?

Algemeen 343 keer gelezen

Concert in De Man

Oostvoorne - Stichting Concertleven Westvoorne sluit seizoen 2023-2024 op 21 april om 11:30 uur af in “de Man” in Oostvoorne met een unieke topontmoeting tussen Carel Kraayenhof, bandoneon en Marietta Petkova, piano!! Zij brengen hun programma ”De Hand van de Beer”. Met volksmuziek als onderliggend thema vertolken zij werken van o.m. Bach, Schubert, Albéniz, Piazzolla, Garcia en Soria. De composities worden afgewisseld met persoonlijke verhalen, Het concert begint om 11:30 uur. Losse kaarten kosten € 20,-, jongeren tot 21 jaar betalen € 10,-. Begunstigers hebben vrije toegang. Voor meer informatie: www.concertwestvoorne.nl of secretaris@concertwestvoorne.nl of tel. 06-46805432

Herdenkingsconcert

Brielle - Op 4 mei a.s. zal Het Randstedelijk Mannenkoor uit Spijkenisse weer haar jaarlijkse Herdenkings/Bevrijdingsconcert geven in de Catharijnekerk in Brielle. De aanvang is om 20.45 uur. Meer info via: info@randstedelijkmannenkoor.nl 

Tuintjesmarkt

Rockanje - Zaterdag 11 mei is er in Rockanje een tuintjesmarkt. Inwoners van Rockanje mogen op hun eigen grond spulletjes verkopen. Een mooie kans om iets leuks voor Moederdag te scoren. Van 10.00 uur tot 16.00 uur kan er gesnuffeld worden in de straten van Rockanje. Uw adres aanmelden kan ook. Op facebook tuintjesmarkt Rockanje of info@ toneelverenigingziezo.nl of 0610494377. Let op: Deelname is geheel op eigen risico (de organisatie en gemeente Voorne aan Zee zijn op generlei wijze aansprakelijk). De verkoop mag uitsluitend plaats vinden op eigen grond/erf/tuin of garage. Vanaf vrijdag 10 mei ligt er een papieren plattegrond bij de “Plus” in Rockanje. Ook is er een digitale plattegrond. 

Art of Life

Brielle - Op zondag 21 april is er weer een concert bij Art of Life in Brielle, aanvang 11.00 uur. En het jazzduo Marijn en Hidde heeft inmiddels ook een upgrade gekregen voor hun optreden deze zondag. Met Jim op de basgitaar zijn deze jongemannen die nu studeren op het conservatorium in Rotterdam namelijk niet meer te stoppen! Kom vooral langs om samen met hen uit je dak te gaan en te swingen met te gekke standards en prachtige ballads. Reserveer je plekje bij Monique Sajet door haar een berichtje te sturen op 0631908910

Lezing Torpedisten

Brielle - De Historische Vereniging De Brielse Maasmond organiseert op donderdag 18 april haar halfjaarlijkse ledenvergadering. Ditmaal niet in de raadzaal van het oude stadhuis aan de Markt maar in De Sjoel aan de Turfkade 16. De vergadering begint zoals gebruikelijk met een lezing. Hiervoor is de heer Leo Arkenbout uitgenodigd die zal vertellen over de Torpedisten die tot 1922 in Brielle gelegerd waren en daar in het verleden voor de nodige reuring zorgden. Na de pauze wordt dan de gebruikelijke vergadering gehouden waarbij o.a. de geplande excursie naar Breda aan de orde komt. De avond is zowel voor leden als voor niet-leden toegankelijk. Aanvang 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur.

Moederdag Jaarconcert

Oostvoorne - Op zondag 12 mei is het Moederdag Jaarconcert van Muziekvereniging Volharding in de Meander in Oostvoorne. Er wordt u weer een afwisselend programma aangeboden met harmonie, slagwerkgroep en leerlingen, met uiteraard in de pauze de befaamde loterij met leuke prijzen. Wat u zoal ten gehore zult krijgen: The Witch and the Saint The best of Andrew Lloyd WebberThunderstruckBongo Song Cordilleras de los Andes The Dancing SombreroTot slot, uitgevoerd door geheel Volharding: Bella Ciao! En alle moeders krijgen een presentje! De zaal gaat open om 13.00 uur. Entree € 10,= p.p. Donateurs hebben recht op 2 vrijkaarten. Kaarten zijn te reserveren via mail (bij voorkeur): volharding.donateurs@gmail.com. Telefonisch via 06-10488596 (tussen 16.00-18.00 uur) of 06-53207554 (na 17.00 uur).

Planten ruilen

Rockanje - Op zaterdag 20 april kunt u weer planten ruilen bij Jan & Leny van Waardhuizen, Middelweg 16, Rockanje. U bent welkom van 10.00 tot 12.00 uur. Parkeren langs de slootkant. Deze ochtend kunnen er behalve planten ook zaden, tuinboeken en andere tuinbenodigdheden geruild worden. Planten en zaden graag voorzien van de naam, handig voor de ontvanger. Ook kunt u uw tuingereedschap laten scherpen, kosten € 2,00 per voorwerp. Mis deze altijd gezellige ochtend niet, koffie en thee met iets lekkers staan voor u klaar. Kom niet te laat, planten wisselen al vroeg van eigenaar. Voor meer informatie kunt u bellen naar 0181484872 of 0622999471.

Muzieklessen kinderen

Rockanje - Volg vanaf maandag 22 april muzieklessen in Rockanje samen met andere kinderen bij Muziekvereniging Ons Genoegen. Deze muzieklessen worden elke maandag gehouden in de Welkomkerk om 15:45 uur. In totaal zijn het een reeks van 8 lessen, de kosten zijn €65. Het maakt niet uit dat je geen muzikale ervaring hebt. Het enige dat je hoeft mee te nemen is je glimlach. Een instrument zorgen zij voor. Je kan kiezen uit een slagwerk of blaasinstrument. Leeftijd vanaf 6 jaar. Aanmelden kan t/m zaterdag 20 april via 06-31587232 of leerlingen@onsgenoegenrockanje.nl.

Masterclass

Brielle - Zaterdag 20 april is er een Masterclass door Daan Manneke. Centraal staan zijn eigen orgelwerken. Aanvang 13.30 uur; Sint Catharijnekerk te Brielle. Toegang vrij. Deelnemers: Casper Struijk, student Codarts ( te spelen werk: Pneoo); Leander van den Bos, student Codarts( te spelen werk: Te Deum); Arjan den Ouden, afgestudeerd Codarts( te spelen werk: psalmen); Martijn Borsje, afgestudeerd Codarts ( te spelen werk: Variaties over de avondhymne “De avond rijst”}. Het prachtig klinkend Kamorgel samen met Daan Manneke staan garant voor een fantastische middag. Daan Manneke leidt eerst zijn eigen werken en de ontwikkeling daarvan in en vervolgens vindt de masterclass plaats.Voor de aanwezigen is er muziek om de masterclass goed te kunnen volgen!

Markt & Muziek

Zwartewaal - De Brielse Boer presenteert op zondag 21 april van 11.00 tot 17.00 uur Markt & Muziek. Een markt met lokale ondernemers, producten, etenswaren en live muziek. De toegang is gratis. Lokale talenten zorgen voor de muzikale omlijsting, waaronder FAURE, Rachel Fiole en Kevin van Otterloo. Zelfs als het die dag minder goed weer is, is dit een leuk uitje. De markt en de optredens worden namelijk binnen in de gerenoveerde, monumentale schuur gehouden. Jonge bezoekers kunnen zich laten schminken en er zijn suikerspinnen te koop. Lokale producten die er aangeboden worden zijn o.a. etenswaren, thee, geurmengsels, bier, kaas, rabarberbubbels, tweedehands spullen, handgemaakte producten, wenskaarten, kinderkamer decoraties, handgemaakte sieraden, fashion, meel- en broodmixen, bamboe sokken, vintage woonaccessoires en speelgoed, handgemaakte tassen, riemen en etui’s, biologische schoonmaakproducten, paardencoaching en nog veel meer! Kom je met de auto, navigeer dan naar Buitengronden 7, Zwartewaal.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant