Afbeelding

Gemeente Voorne aan Zee werft leden voor inwonerspanel

Algemeen 856 keer gelezen

Voorne aan Zee - Gemeente Voorne aan Zee is op zoek naar nieuwe deelnemers aan het ‘Voorne aan Zee Panel’. De panelleden geven via digitale enquêtes hun mening over onderwerpen die spelen in de gemeente. Vooral in de leeftijdscategorie 20-45 jaar kan het panel nog meer leden gebruiken. De gemeente verloot vijf cadeaukaarten ter waarde van €50,- onder iedereen die zich tussen 5 april en 10 mei 2024 aanmeldt als panellid, via www.voorneaanzeepanel.nl.

In het afgelopen jaar zijn al veel enquêtes gehouden. Het Voorne aan Zee Panel heeft bijvoorbeeld meegedacht over cultuur en evenementen, het armoedebeleid, de omgevingsvisie, de gemeentepagina in de lokale krant en de nieuwe burgemeester. De gemeente vindt de mening van de panelleden belangrijk. De resultaten van de enquêtes gebruikt de gemeente bij het nemen van besluiten of bij het maken en aanpassen van plannen voor Voorne aan Zee. Momenteel bestaat het panel uit ruim 1400 deelnemers.

Panel als belangrijk participatiemiddel

Wethouder participatie Daan van Orselen hoopt dat veel nieuwe panelleden zich aanmelden. “Als panellid kun je op een laagdrempelige manier invloed hebben op je leefomgeving en op het beleid van de gemeente. Het meedoen met een enquête kost je meestal niet meer dan 10 minuten. We geloven dat betere plannen ontstaan als we de kennis en mening van inwoners vragen. Soms doen we dat tijdens een bijeenkomst, maar vaak kan dat ook prima via een enquête. Mijn oproep is daarom ook om vooral lid te worden en je mening te geven. Dat helpt ons om beter aan te sluiten bij de behoefte van onze inwoners. Want met elkaar maken we deze gemeente steeds weer wat mooier.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant