Afbeelding

Gratis training ‘Veilig Online’ speciaal voor senioren!

Algemeen 342 keer gelezen

Uit onderzoek blijkt dat senioren vaak het doelwit zijn van oplichters. Het kan iedereen overkomen, maar senioren worden over het algemeen als extra kwetsbaar beschouwd. Daarom biedt Capgemini senioren eenmalig een gratis training ‘Veilig Online’ aan in zowel Zwartewaal (Gaffelaar) als Hellevoetsluis (Bibliotheek).

Wat kunt u verwachten?

De training Veilig Online leert u alles rondom online veiligheid. Wat moet u echt weten? Wat kunt u beter niet doen? U komt er achter tijdens de training. Tijdens de training worden er ervaringen besproken en geven de consultants handvatten en concrete voorbeelden om veilig online te zijn. Onderwerpen die worden besproken zijn onder andere: het herkennen van spam en phishing, het maken én onthouden van sterke wachtwoorden en online bankieren.

Verschillende organisaties uit de gemeente Voorne aan Zee…

Niet voor iedereen is het even van zelfsprekend om zomaar een mail of WhatsApp bericht te versturen, laat staan om in te loggen bij MijnOverheid of bankzaken online te regelen. Om mee te kunnen blijven doen én zelfstandig te blijven moet u over bepaalde digitale vaardigheden beschikken. Als u deze niet heeft of de vaardigheden wilt verbeteren dan kunnen verschillende lokale organisaties u hier bij helpen. Zo heeft de Bibliotheken Zuid-Hollandse Delta onder andere het Informatiepunt Digitale Overheid, Digicafés en verschillende workshops. Het SBO heeft Digimaatjes. Een Digimaatje is een vrijwilliger die vanuit werk, opleiding of eigen interesse beschikt over goede digitale vaardigheden. Deze vrijwilliger kan u thuis, in uw eigen omgeving leren omgaan met een computer, tablet of smartphone of specifieke vaardigheden aanleren. Ook deze organisaties zijn bij de training aanwezig. Mocht u het fijn vinden om ook na deze eenmalige training meer te leren? Vraag hen dan gerust naar de mogelijkheden.

Locatie, datum en tijd:

Woensdag 15 mei 13.30 -15.30 uur Locatie: Gaffelaar Zwartewaal Adres: Christinalaan 2, Zwartewaal

Donderdag 23 mei 13.30-15.30 uur Locatie: Bibliotheek Hellevoetsluis Adres: Opzoomerlaan 106, Hellevoetsluis

Aanmelden?

Wilt u zich aanmelden voor de gratis training Veilig Online? Neem dan contact op met Welzijn Ouderen via telefoonnummer (0181)-728281 of stuur een e-mail naar isabelle.miltenburg@catharina.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant