Afbeelding
Wil van Balen

Opera bij Welzijn Ouderen in het Bolwerk

Algemeen 297 keer gelezen

Brielle - Elke eerste woensdag van de maand kunt u luisteren en kijken naar een opera, operette of musical bij Welzijn Ouderen in Het Bolwerk in Brielle. Op woensdag 1 mei as. vertonen ze de opera Der Freischütz van de componist Carl Maria von Weber.

Het is een opera met gesproken dialogen in vijf akten. Het verhaal is geschreven door Johan Friedrich Kind en gebaseerd op een spookverhaal van Johannes August Apel. De opera werd al snel een groot succes. Het Jagerskoor uit de derde akte wordt regelmatig als concertstuk uitgevoerd. Het speelt zich af in Bohemen in de tweede helft van de 17e eeuw. Agatha, de dochter van de jachtopziener Cuno, heeft de jagersjongen Max tot bruidegom gekozen en haar oude minnaar Caspar afgewezen. Om toestemming te krijgen van Vorst Ottokar voor dit huwelijk moet Max een succesvol proefschot lossen. Helaas is Max de laatste tijd niet zo succesvol. Caspar wil ook alles doen om het huwelijk onmogelijk te maken. 

Hoe dit verder afloopt kunt u 1 mei 2024 zien bij Welzijn Ouderen in het Bolwerk. De vertoning begint om 19.30 uur. De zaal is open om 19.00 uur. Afloop ongeveer 22.25 uur. U vindt Welzijn Ouderen op M.H. Trompstraat 135 in Brielle. Toegangsprijs € 4,50 en Catharinapashouders betalen € 2,50 (Pinnen of contactloos). Welzijn Ouderen is telefonisch te bereiken via 0181-728281 (van maandag tot en met vrijdag tussen 9.30 en 13.00 uur).Of per email bij receptiewo@catharina.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant