Afbeelding

Hemelvaartsdag donderdag 09 mei: Tractor Pulling Oudenhoorn in de Nobelarena

Algemeen 487 keer gelezen

Oudenhoorn - Na succesvolle edities op Hemelvaartsdag in 2022 en 2023 wordt ook dit jaar Tractor Pulling Oudenhoorn op Hemelvaartsdag georganiseerd. Die donderdag start om 14.00 uur de eerste wedstijd en de laatste is rond 21.00 uur klaar.

Er zijn wedstrijden in de volgende categorieën: Light Two Wheel Drives, Modifieds, Mini-Unlimiteds, Two Wheel Drives, Superstocks en Unlimiteds. Er zullen zo’n tachtig deelnemers naar de Nobel-arena aan de Ruigendijk in Oudenhoorn afreizen. In de pauze wordt het publiek vermaakt met een demo-truck-wedstrijd. Vanzelfsprekend zijn de lokale teams, waaronder Sledge Hammmer en Cloud Nine, ook weer van de partij.

Bezoekers die het evenement vaker hebben bezocht zullen merken dat de baan op een andere plek ligt. Namelijk verder op het terrein en een kwartslag gedraaid. “Voor een optimale beleving van het evenement en indeling van ons terrein hebben we de baan verplaatst”, aldus Justin Prins, bestuurslid van de STPO. “Het was een megaklus en het weer zat de laatste maanden ook niet echt mee. Maar door met een groep vrijwilligers en sponsors de schouders eronder te zetten is het gelukt! De baan is er klaar voor.”

Voorzitter Peter Scheer: “Naast een vaste groep vrijwilligers, kunnen we ook rekenen op een vaste club aan sponsoren. Daar zijn we als organisatie natuurlijk super blij mee. Zonder hen is het niet mogelijk om het evenement te organiseren. Met ruim 100 sponsoren, die ons of financieel of materieel ondersteunen, zijn we vanuit de sponsorcommissie erg trots op dit resultaat”.

Voor de kinderen verreist er op het terrein ook weer een Kinderplein met diverse activiteiten: stormbaan, springkussens, schminken en spelletjes. Nieuw dit jaar zijn kleine, graafmachines, waarmee kinderen het “zware” werk kunnen opknappen.

De organisatie roept lokale bezoekers op om vooral met de fiets te komen. Peter Scheer: “natuurlijk kan men de auto kwijt, maar met een paar wegafsluitingen, smalle wegen, is de fiets toch het meest praktische vervoersmiddel om naar de Ruigendijk te komen”.

Voor meer informatie en kaarten: www.stpo.nl.

Kaarten zijn in de voorverkoop: €20,-, kinderen 5 t/m 12: €5,- en op donderdag 09 mei aan de kassa: €22,-, kinderen 5 t/m 12: €5,-.

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant