Afbeelding

GV BRINIO trainer gedecoreerd tijdens lintjesregen

Algemeen 331 keer gelezen

Brielle - Op 26 april jl. is Daan Dijksma door burgemeester Dr. J.P.Rehwinkel koninklijk onderscheiden. Daan Dijksma werd  in de Sint Catharijne kerk benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau en mocht het bijbehorende lintje in ontvangst nemen. 

Daan kwam in aanmerking voor deze onderscheiding vanwege zijn bijzondere bijdrage aan de samenleving door gedurende 53 jaar vrijwilligerswerk te doen bij verschillende organisaties en verenigingen binnen de gemeente Voorne aan Zee. En nog steeds positief actief bezig als zodanig. Binnen G.V. Brinio geeft hij sinds 2011 al conditietraining voor senioren. En allen nemen met plezier deel aan zijn lessen. De lessen zijn effectief en ontzettend gezellig door de goede selectie van passende muziek die Daan met zich mee brengt. 

Daan Dijksma was bij aankomst in de Catharijnekerk zeer verrast en had tot op het laatste moment niet door dat hij die ochtend een lintje van de burgemeester opgespeld zou krijgen. Bijna geheel volgens verwachting was Daan Dijksma niet verlegen om de burgemeester te vragen of hij de microfoon mocht gebruiken om van deze gelegenheid gebruik te maken om het belang van sport aan te geven en reclame te maken voor de verschillende verenigingen die de gemeente heeft. Nog even werd het spannend toen de vraag kwam of de muziek aan kon zodat de oefeningen konden beginnen, de burgemeester wist dit tactisch af te slaan.

Deze koninklijk erkenning en waardering maakt toch maar weer duidelijk dat de vrijwilligers binnen samenleving van groot belang zijn en heeft Daan echt verdiend. Gymnastiekvereniging Brinio is trots en dankbaar dat Daan een plek heeft in de club!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant