Vienna en Margot
Vienna en Margot

Figuranten bij het Bevrijdingsfestival Brielle

Algemeen 292 keer gelezen

Brielle - Zie hier de dochters van ondernemer Piet Schats in Cafetaria ‘t Hoekje. De dames waren afgelopen weekend figurant tijdens het  Bevrijdingsfestival Brielle.

Vienna, 19 jaar vertelt: ‘We vinden het bijzonder om de geschiedenis van Brielle te vertolken. Ik vind het enorm speciaal dat zovelen dat vrijwillig willen doen.’ Margot (Joan, 22 jaar) vult aan: ‘Ja, we kregen steeds scripts en dan moesten we iets uitbeelden. Het verkleden vind ik heel leuk en dat je een eigen personage kunt creëren.’ Vader Piet is trots op zijn dochters en doet graag mee door zijn eetcafé helemaal aan te kleden in stijl: ‘Ik probeer eigenlijk altijd iets te verzinnen om dit soort dagen de sfeer te brengen. Zo doe ik dat ook met 1 april en Brielle Blues. En voor Halloween zijn we ook nu al aan het kijken met elkaar.’ Vienna en Joan hopen dat meer jonge mensen zich aanmelden om te figureren met een festival als dit. Vienna: ‘Af en toe doet er wel eens een kind of een jongere mee, maar we hopen dat dat er meer worden. We vragen graag aan wie dat wil of ze zich willen melden via burgers@bevrijdingsfestivalbrielle.nl, zodat ze volgend jaar ook kunnen beleven hoe bijzonder het is om je te verkleden en een personage uit die tijd te spelen.’

Benieuwd naar meer foto’s en verhalen van Bevrijdingsfestival Brielle? Kijk dan op de socials van Bevrijdingsfestival Brielle en Beleef Brielle.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant