Afbeelding
Wil van Balen

Open dag bij catamaran vereniging Hellecat

Algemeen 214 keer gelezen

Hellevoetsluis – Zaterdag hield catamaran vereniging Hellecat een open dag. Iedereen die wilde, kon kennis maken met verschillenden watersporten. Op het strand aan de Duinweg lagen de catamarans al klaar. 

Er kon ook kennis gemaakt worden met de nieuwste watersport, windfoilen. De belangstelling hiervoor was groot. Niet zo gek, deze vorm van windsurfen is spectaculair doordat je op 50 cm boven het watervlak zweeft maak je veel snelheid. Organisator van deze open dag, Gert Jan Kos, heeft mooie plannen met de watersportvereniging aan het haringvliet. “Dit is wel één van de mooiste watersportlocaties van Nederland. Mensen kunnen vandaag kennis komen maken met allerlei vormen van watersport. We willen vandaag ook een gloednieuwe sport introduceren en dat is het windfoilen. We zien dat de watersport verandert. Steeds meer mensen willen een snellere en makkelijker toegankelijke sport. Windfoilen is heel populair. Daar proberen we een beetje bij aan te haken. Het Haringvliet is heel erg geschikt voor deze watersport. Het is vlak water en zeker als je in het begin nog moet oefenen is dit een ideale locatie. We willen het laagdrempelig toegankelijk maken met een abonnement-systeem. Wij bieden dan een windfoil-set aan van de club waarvan leden dan via een abonnement gebruik kunnen maken.”
Jeugdlid Valentijn van Oostrijck is deze dag druk bezig met samen met zijn vrienden Jasmijn Tol en Sven Versteeg, instructeurs bij de Hellevoetse zeilschool iSail. Ze varen rond met een RIB (een rubberboot met harde bodem en een buitenboordmotor Red.) om te kijken of alles wel goed gaat met al die bezoekers op het water. Valentijn is al van jongs af aan lid van watersportvereniging Hellecat. “Ik kom hier bijna wekelijks. In ieder geval zo vaak mogelijk. Ik kom hier heel graag. Zeilen is geweldig, de kick van de snelheid en als je bijvoorbeeld met een romp uit het water komt. Het is hier ook harstikke gezellig. Er is bijna altijd wel iemand op de club. We hebben een fijne vriendengroep hier. Iedereen kent iedereen en er komen ook steeds meer jongeren bij. Ik wil hier zo lang mogelijk lid blijven.”

Hellecat is van oorsprong een catamaran vereniging. Er liggen dan ook genoeg catamarans klaar op het strand. Op het water zijn ook al flink wat catamarans in actie. De gekleurde zeilen geven een mooi beeld. Veel bezoekers stappen enthousiast op zo’n catamaran om eens te ervaren hoe dat nou zeilt. Behalve het catamaran zeilen biedt Hellecat nog andere vormen van watersport aan. Het windfoilen komt eraan maar je kunt bij Hellecat ook suppen of kano varen. Windsurfers kunnen er ook terecht. Er is zelfs een mooie opslagruimte waar alle spullen netjes en veilig kunnen worden opgeslagen. Ga vooral eens op bezoek bij deze gastvrije vereniging of kijk voor meer informatie op https://hellecat.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant