Afbeelding
Foto: Pixabay

Brielle geconfronteerd met vernielzucht gedurende uitgaansnachten

Actueel 575 keer gelezen

Brielle – Ten opzichte van vorig jaar is de vernielzucht en vandalisme in Brielle tijdens de uitgaansnachten na sluiting cafés en discotheek sterk toegenomen.

In de juli-vergadering van de raad bracht Yvonne de Groot (Pvda) dit probleem naar voren. De Brielse burger mag voor de schade opdraaien merkte ze op: kijk eens bij de Reede, de Plusmarkt, de parkeerplaats bij Zwartewaal en sinds enige tijd ook het terrein bij het Medisch Centrum.

Maatregelen moeten niet worden afgehouden met argumenten over privacy. Er mogen wat de PvdA betreft camera's komen. De sluitingstijden van de horeca moeten in de gaten gehouden worden en er moet op die momenten veel controle zijn. Verder zou misschien de nachtbusdienst naar andere gemeenten een tijdje kunnen worden afgeschaft. De overlast gevende bezoekers komen dan minder vaak of zelfs helemaal niet meer. Met pappen en nathouden redden we het niet. De PvdA vraagt zich ook af wat de rol van Push in het jongerenwerk in Brielle is. Macrameeën in Bravo, bij wijze van spreken, kan niet het hoofddoel zijn. Burgemeester Gregor Rensen bevestigde de problemen. Met de uitbaters is erover gesproken, maar het is lastig maatregelen te nemen. Er zijn slechts vier agenten paraat op de genoemde tijdstippen, twee daarvan rijden rond in de auto en twee bevinden zich op straat. Ook is er met Connexxion over gesproken over de late bussen naar Hellevoetsluis, Spijkenisse en Brielle. Het college bezint zich nu op een aantal maatregelen die onder andere betrekking hebben op de sluitingstijden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant