Laatste nieuws Speelstad | BrielsNieuwsland.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221872&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=brielsnieuwsland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo brielsnieuwsland.nl
Foto: Jos Uijtdehaage

Laatste nieuws Speelstad

  •   357 keer gelezen   Actueel

Brielle - Nog een paar dagen en Speelstad 2019 gaat van start. Dinsdagmorgen 27 augustus om 09.30 uur worden jullie verwacht met passe-partout, hang dat aan het keycord om je nek. Je hebt het passe-partout voor een aantal dingen nodig, allereerst natuurlijk om binnen te komen maar ook voor het verkrijgen van pallets en spijkers en voor de kabelbaan. Van die pallets en spijkers gaan jullie mooie hutten bouwen. Vorm een groepje om zo´n hut te bouwen. Samenwerken dus!

Voor de ouders die hun kinderen met de auto komen brengen, gedurende de aankomst- en vertrekmomenten proberen ze het verkeer zoveel mogelijk een richting op te begeleiden en is er een kiss-and-ride maatregel van toepassing. Er is politie en er zijn verkeersbegeleiders die de kinderen naar de ingang van de Prikkevest brengen. Ouders met auto komende vanaf het Maarland worden verzocht via Meeuwenoord, Lumeyweg en de Langesingel terug te keren. Nog beter: brengt u uw kinderen op de fiets. Er is voldoende ruimte gemaakt om de fietsen te parkeren, zo houden we de voetpaden vrij. Op de brug mogen geen fietsen geparkeerd worden, ook niet tijdelijk, i.v.m. met de verkeersveiligheid. Om 15.30u. kunnen de kinderen weer opgehaald worden. Voor ouders die willen blijven kijken, is er een terras ingericht met koffie, koek, thee en fris.

Iedereen die wil timmeren, moet zelf een hamer meenemen, zet hier wel je naam op zodat je altijd je hamer, mocht je die kwijt raken, kunt terugvinden bij gevonden voorwerpen. Als je plank te lang is, dan heeft de bouwhulp een zaag om hem op maat te zagen. Als het weer het toelaat zal regelmatig de waterbaan opengaan, neem dus een handdoek mee en eventueel zwemkleren en badschoenen zodat je niet op je blote voeten over het veld terug hoeft naar je hut, daar kan nog weleens wat hout liggen met spijkers. Eten en drinken kun je van thuis meenemen of je kunt op Speelstad iets lekkers kopen bij de snackwagen. Ze hebben patat, frikandellen, kroketten pannenkoeken, frisdranken, ijsjes en snoep. Op het terrein is schoon drinkwater, neem een flesje of bidon mee om te vullen.

Wat is er nog meer te doen?
In de tent: knutselen: muziek instrumenten, marsepeinen figuren, knippen, plakken, kleuren, tekenen. Schmincken, nagels lakken, haarvlechten en nog veel meer.

In de Speeltuin: Kabelbaan, touwbrug, klim- en klauterdingen, jousten, waterbaan (bij goed weer), touwtrekken, schommelen.

Spelgroep: Sport en Spel, opdrachten tot een goed eind brengen, raadsels en puzzels oplossen. Verhalen vertelster en optreden in het toneelspel. Iedere dag is er een bingo en voor de kleinere een loterij.

Studio: Zangers en zangeressen kunnen een liedje inzingen in de studio.

Er zijn radiografische bootjes.

Woensdagavond is er een disco van 19.00u. tot ± 20.00u. 

Voor meer informatie: info@speelstadbrielle.nl – www.speelstadbrielle.nl - https://www.facebook.com/speelstad.brielle

Archieffoto: Jos Uijtdehaage


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221872&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=brielsnieuwsland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768057&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=brielsnieuwsland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221873&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=brielsnieuwsland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>