Van 2 t/m 5 mei is voor de 10e keer het bevrijdingsfestival in Brielle
Van 2 t/m 5 mei is voor de 10e keer het bevrijdingsfestival in Brielle Edwin Luijendijk Photography

10e editie Bevrijdingsfestival Brielle

Algemeen 1.650 keer gelezen

Brielle - Van 2 tot en met 5 mei zal voor de 10e keer het bevrijdingsfestival in Brielle georganiseerd worden. Het festival richt zich op het besef dat de vrijheid die we in Europa hebben niet vanzelfsprekend is en dat wij deze vrijheid moeten koesteren. Dat het elders anders is zien we dagelijks in de media.

We nemen je mee terug in de tijd en wel de jaren 1940-1945 de tweede wereldoorlog. Diverse kampementen worden opgebouwd en de bezoekers krijgen een inkijkje in het dagelijks leven van soldaten en burgers in de jaren 1940-1945. Verder zijn er mobiele en vaste displays in het centrum die bezoekers van alles uit kunnen leggen over hun uitrusting. Tevens staan er een herdenking tour met aansluitend de Parade met veteranen, een mockbattle en diverse optredens op het programma. Ouders grijpen deze gelegenheid ook aan om hun kinderen te vertellen over onze geschiedenis.

Op de oproep voor burgers om mee te doen zijn veel positieve reacties gekomen met als gevolg dat er dit jaar al een grote groep burgers zal deelnemen en zelfs een eigen onderkomen heeft op de Turfkade. Omdat de nieuwe burgerdeelnemers ook in stijl mee willen doen is er op 20 april nog een verkoop aan de Turfkade 32 van 10.00 tot 14.00 uur. Aanmelden kan nog steeds via burgers@bevrijdingsfestivalbrielle.nl
Er is in ieder geval weer genoeg te doen en beleven van 2 tot en met 5 mei!

Nieuwsgierig geworden, bezoek dan ook de website www.bevrijdingsfestivalbrielle.nl

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant