Afbeelding
Foto: MMV
VIDEO

Brielle Bruist weer op laatste zaterdag van augustus

Actueel 219 keer gelezen

Brielle - Op de laatste zaterdag van de vorige maand stond Brielle weer bol van de activiteiten. Van 11.00 tot 17.00 uur was er in de hele binnenstad van alles te beleven en ontdekken voor jong en oud!

De historische binnenhaven van Brielle had dit jaar een extra uitgebreid activiteitenprogramma. Verschillende historische schepen deden deze dag speciaal de Brielse haven aan. Er waren oude ambachten en kinderen konden oesters beschilderen. Ook was er een American-style kade ingericht vol trucks en motoren. 

Meer dan 40 kunstenaars met elk een eigen stijl en specialisatie stelden in en op het plein voor de Sint-Catharijnekerk hun werk ten toon zoals schetsen, schilderijen, beeldhouwwerken, sieraden en keramiek. Hier waren ook demonstraties en konden de bezoekers zelf ook creatief aan de slag met een eigen beeldhouwwerk tijdens een workshop speksteen snijden of meeschilderen aan de Brielse Nachtwacht. 

Op de Turfkade was een duurzame markt te vinden. Kinderen konden insectenlolly's maken, er waren duurzame bouwmaterialen te bekijken en bezoekers konden lokale producten kopen. Bij de Duurzame Ontdekbus konden kinderen uit een heleboel verschillende activiteiten kiezen en in de WoonWijzerWagen gaven onafhankelijke deskundigen advies aan bezoekers die hun huis energiezuinig willen maken. 

In de hele binnenstad stonden kramen waar verenigingen en instellingen zich aan de bezoekers voorstelden. In de Sint-Catharijnekerk was ieder uur een concert met medewerking van verschillende koren en solisten. In de Nobelstraat en op het Bleijkersbolwerk stonden prachtige oldtimers. En van looporkest tot folkmuziek, van vioolmuziek tot hoempapa, alles kon men tegenkomen op deze nog prachtige, nazomerse dag!

Fotografie: MMV en video Peter Heine

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant