Afbeelding

Drukke spitsen door begin herfstvakantie

Actueel 215 keer gelezen

Het begin van de herfstvakantie zorgt de komende twee vrijdagen voor een extra drukke avondspits verwacht de ANWB. Aan het einde van deze week begint de vakantie voor de scholen in regio Zuid. De scholen in de regio's Noord en Midden sluiten hun deuren een week later op vrijdag 18 oktober. 

De eerste files van de avondspits ontstaan vrijdag al om 13.00 uur. Veel mensen zijn dan op weg naar hun vakantiebestemming. Vooral rond Utrecht en Arnhem verwacht de ANWB meer files dan normaal. De drukste wegen zijn de A1 Amersfoort-Apeldoorn-Hengelo, de A12 Den Haag-Utrecht-Arnhem, de A28 Utrecht-Zwolle en de A50 Arnhem-Oss. In het zuiden wordt het druk rond 's-Hertogenbosch en Eindhoven. Na 19.00 uur zijn de meeste files opgelost. Ervaringen in de afgelopen jaren leren dat de voorafgaande donderdagavondspits ook drukker zal zijn dan gebruikelijk.

In Duitsland hebben diverse deelstaten al vakantie en Noordrijn-Westfalen krijgt vanaf zaterdag 13 oktober ook twee weken vrij. In België is de herfstvakantie pas eind oktober. De komende weken kunnen werkzaamheden en evenementen voor verkeershinder zorgen.

Evenementen: 

Van 17 t/m 23 oktober Lego World in de Jaarbeurs Utrecht.

Zondag 20 oktober zijn veel straten in Amsterdam Centrum afgesloten voor de Amsterdam Marathon.

Wegafsluitingen: 

A2 's-Hertogenbosch richting Utrecht is dicht tussen de knooppunten Empel en Deil van vrijdag 11 oktober 21.00 uur tot maandag 14 oktober 05.00 uur. 

De werkzaamheden aan de Galecopperbrug op de A12 bij Utrecht richting Arnhem veroorzaken tot 8 november vertraging. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant