Fotograaf Michael en lijstenmaker Jan met de foto die het komend weekend op facebook verloot word
Fotograaf Michael en lijstenmaker Jan met de foto die het komend weekend op facebook verloot word Foto: Carry Maria klein Gunnewiek

Win deze prachtige dronefoto van Brielle!

Actueel 418 keer gelezen

Brielle - Het komend weekend wordt deze dronefoto op de facebookpagina van Beleef Brielle verloot. De foto is gemaakt door Michael Wijnbeek en ingelijst door lijstenmaker Jan Bazen. Wie deze foto niet wint maar tóch aan de muur wil; dat kan. Een deel van de opbrengst van de extra verkoop gaat naar Stichting Jarige Job.

Michael uit Barendrecht komt al jaren in Brielle. 'Ik beheer voor de organisatie waar ik werk twee panden in Nieuwland. Mijn hobby is dronefotografie. Omdat ik wist dat de binnenstad met zijn karakteristieke vorm zeer fotogeniek is, bracht ik mijn drone een keer mee. Ik fotografeer nu zo'n 11 jaar, vanaf dat mijn oudste zoon werd geboren. Op een gegeven moment heb je alles op straatniveau wel eens gefotografeerd. Sinds een half jaar fotografeer ik daarom met een drone. Het leuke is de verrassing: hoe ziet hetzelfde er van boven uit? Dat is iedere keer een ontdekkingstocht.'

Stichting Jarige Job
Michael postte de luchtfoto's van Brielle op Instagram en kreeg veel reacties. 'Mij werd gevraagd of ik de foto beschikbaar wilde stellen voor verloting. Omdat meer mensen deze foto misschien willen en omdat ik er zelf geen geld mee mag verdienen (daarvoor heb je een commerciële vergunning nodig), geef ik graag de opbrengst van eventuele extra verkoop aan Stichting Jarige Job. In Nederland kunnen zo'n 61.000 kinderen hun verjaardag niet vieren, omdat er thuis geen geld voor is. Stichting Jarige Job geeft deze kinderen een verjaardagsbox waar alles in zit voor een verjaardag thuis en op school.' Michael vervolgt: 'Ik heb zelf twee kinderen en zij hebben het goed. Ik gun andere kinderen dat ook'. Jan Bazen legt uit: 'Iedereen die deze prachtige luchtfoto van Michael aan de muur wil kan deze bij ons voor 135 euro aanschaffen. Dat is inclusief een aluminiumlijst van 70 x 50 cm, een passe-partout en ontspiegeld glas. Van de opbrengst van elk verkocht exemplaar schenken we het geld voor één verjaardagsbox van €35 aan de Stichting'.

Zaterdagochtend staat de verloting op de facebookpagina van Beleef Brielle (facebook.com/beleefvestingstadbrielle). Zondag 18.00 uur wordt de winnaar bekend gemaakt.

Uit de krant