Afbeelding

Nederland Zingt in Brielle

Actueel 139 keer gelezen

Brielle - Terwijl veel televisieprogramma's een zomerstop hebben of herhalingen uitzenden, gaat Nederland Zingt op Zondag de hele zomer door onder de naam Nederland Zingt in de Zomer. Elke week staat een andere toeristische plaats in Nederland centraal in de uitzending.

Uiteraard behouden de geliefde elementen als koor- en samenzang en de meditatie door onze presentatoren ook hun vaste plaats. Deze keer is het de beurt aan het Zuid-Hollandse Brielle. Meer informatie is te vinden op www.nederlandzingt.nl.

De 'Stad van de Watergeuzen', zoals Brielle ook wel genoemd wordt, leeft sinds jaar en dag van het water. Het zogenaamde zakkendragershuisje bewijst dat deze industrie dan ook voor lange tijd een belangrijke bron van werk is geweest. Koos Steentjes is één van de restaurateurs van dit monument dat vijf jaar geleden weer in originele staat gebracht is.

Verder in deze aflevering van Nederland Zingt op Zondag het portret van Luuk van Oudenaarde, een gepensioneerd fietsenmaker. Een aantal decennia geleden werd hij van kerkganger, gelovige. Daarom spreekt het lied'Abba, Vader' hem erg aan. Luuk: "Godkan met mij doen en laten wat Hij wil. Ook als het moeilijk wordt." De interviews worden afgewisseld met koor- en samenzang. Ds. Wigle Tamboer sluit de aflevering af met meditatie en gebed.

  • Nederland Zingt in de Zomer, zondag 22 juli om 8.55 uur op Nederland 2
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant