Afbeelding

Drijf In buitenbios verplaatst

Actueel 74 keer gelezen

Regio - Wegens de aanhoudend slechte weersvoorspellingen last het Natuur- en Recreatieschap Haringvliet de Drijf In buiten bios bij het Quackstrand af. De Drijf In staat nu gepland voor vrijdag 27 en zaterdag 28 juli aanstaande.

De Drijf In buiten bios is een initiatief van het Natuur- en Recreatieschap Haringvliet in samenwerking met de gemeente Hellevoetsluis ter gelegenheid van het 25 jarig jubileum van het schap. De Drijf In is een gratis happening en voor iedereen toegankelijk. Vanaf de eigen boot óf vanaf de waterkant worden mensen in de gelegenheid gesteld dit bijzondere evenement aan het Haringvliet te beleven.

Scheepsrecht
Het recreatieschap hoopt op een zwoele zomeravond en gaat ervan uit dat de derde keer toch echt scheepsrecht is voor de Drijf in bij het Quackstrand. De opties voor een slecht weer scenario zijn nu op.

Locatie: Quackstrand
De Drijf In vindt plaats in het prachtige landschap van het Quackstrand. Dit strand en het terrein er omheen zijn uitermate geschikt voor de Drijf In; weids, sfeervol, ongedwongen, veel ruimte en in de nabijheid van jachthavens en campings.

Route
Het Quackstrand is bereikbaar met de boot, de fiets, de motor en de auto. Het recreatieschap hoopt dat zoveel mogelijk mensen met de boot of op de fiets komen. De locatie is bereikbaar via de parallelbaan van de provincialeweg N57 (Haringvlietweg). Op de website www.recreatiezuidholland.nl staat een routebeschrijving naar de locatie van de Drijf In. Er is voldoende parkeergelegenheid.

Veiligheid en toezicht
Toezicht en veiligheid van de toeschouwers zijn zowel op het water als aan wal geregeld. De Helvoetse reddingsbrigade zorgt voor de veiligheid op het water en bemant een EHBO-post op het land. G.Z-H, beheerder van het gebied, zet handhavers in. De handhavers houden de veiligheid op het land in de gaten.

De Drijf In bios sluit aan bij het gevoel dat het Haringvliet oproept en de boodschap die het hele gebied wil uitdragen: rust, weids, ruimte voor diverse vrijetijdsbestedingen en veel te ontdekken in de omgeving. Het is voor de toeristisch/recreatieve ontwikkeling van het gebied belangrijk dat er aantrekkelijke evenementen worden georganiseerd waardoor meer mensen besluiten naar het Haringvliet te komen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant