Afbeelding

Paardenshow op de Pompoenfair

Actueel 109 keer gelezen

Brielle - De IJslandpony’s komen zowel zaterdag 1 als zondag 2 september een demonstratie houden op de pompoenfair bij Kwekerij Roest.

De IJslander is een vriendelijk, goedmoedig en betrouwbare pony. Hij heeft een groot uithoudingsvermogen. In tegenstelling tot de meeste paarden, die slechts in de drie basisgangen stap, draf en galop kunnen gaan, kan een IJslander zich in vier en soms vijf verschillende gangen voortbewegen. Deze extra gangen heten tölt en telgang. Naast de shows die zij geven, zullen ze ook geaaid kunnen worden en is een leuk plaatje maken ook een optie.

Een andere bijzondere gast zijn de aplaca’s. Bekend om het goede karakter en de fijne wol. Van deze wol worden ook vesten, sloffen en sokken aangeboden. Voor de kinderen zijn er workshops zeepketting maken en cupcakes versieren. Voor de kleintjes is er een schmink en een springkussen. Op het terras kunt u genieten van broodjes, de hoekse kronkel, pannekoeken, pompoensoep of gewoon een kopje koffie met een pompoenmuffin.

Zondags komt het mannekoor 3xniks de fair afsluiten met twee optredens in de middag. Centraal staan natuurlijk de 100 soorten pompoenen, de bolchrysanten van kwekerij roest en de lekkernijen en sfeerartikelen van de streekwinkel. De pompoenfair is zaterdag 1 en zondag 2 september. Het is gratis parkeren, entree is 1,50 en het terrein is rolstoelvriendelijk. Kunt u niet in dit weekend en wilt u toch de verscheidenheid aan pompoenen zien, de lekkernijen proeven of gewoon in het winkeltje rondstruinen, dan bent u van harte welkom tussen de fair en halloween op vrijdag en zaterdag. Meer informatie kunt u vinden op www.kwekerijroest.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant