Afbeelding

Kerstmusical LIKE op PENTA college CSG Bahûrim

Actueel 6 keer gelezen

BRIELLE - Met kerst een musical opvoeren is op PENTA college CSG Bahûrim een jarenlange traditie. Het onderwerp van de musical LIKE is een actueel en serieus onderwerp: pesten op internet, ook wel cyberpesten genoemd.

Tijdens de lessen mediawijsheid op  PENTA college CSG Bahûrim is hieraan al veel aandacht besteed en de musical zorgt voor een ingang om cyberpesten bespreekbaar te maken en te leren wat de leuke kanten maar ook de gevaren zijn van internet.  

Dit jaar waren er vier voorstellingen op donderdag 19 en vrijdag 20 december jl. Op donderdag bezochten de leerlingen van groep 8 van verschillende basisscholen uit de regio de voorstelling. ’s Avonds was het de beurt aan de ouders van onze leerlingen en andere belangstellenden. Op vrijdag werd de voorstelling gespeeld voor leerlingen en personeel van Bahûrim. Dit jaar was het extra bijzonder omdat de voorstelling voor het eerst werd gespeeld op het podium van de prachtige aula in het nieuwe gebouw, voor de gelegenheid omgetoverd tot een heus theater dankzij de professionele nieuwe belichting, het projectiescherm en prima geluidsinstallatie. Mede hierdoor was de voorstelling over social media en de gevaren ervan een groot succes.  

Sinds september is een groep van bijna dertig leerlingen onder leiding van mw. Clement, mw. Nagtzaam, mw. Lindenbergh en mw. Plooster en oud-leerlinge Milou Boogaard actief geweest om van de voorstellingen een groot succes te maken. Er waren zangers, dansers en acteurs. Decorstukken en rekwisieten werden ook door leerlingen gemaakt en de techniek was ook in handen van leerlingen o.l.v. dhr. Baris.

Om de leerlingen te belonen voor hun tijd en inzet gaat de hele musical groep in januari 2014 naar het Luxor theater naar de voorstelling “So you think you can Dance”. 

De kerstmusical LIKE bracht veel teweeg op Bahûrim. Alle betrokkenen mogen trots zijn op het resultaat. Het was een mooie afsluiting van 2013.

Uit de krant