Afbeelding

Toekomstige bewoners bouwen samen

Actueel 483 keer gelezen

Brielle - Binnen de wallen van de vestingstad Brielle, aan de Burgemeester H. van Sleenstraat, worden in samenspraak met de toekomstige bewoners vier geschakelde bungalows gebouwd, die geschikt zijn voor een ieder en zeker voor medioren en senioren (50+ers).

Het bijzondere aan het nieuwbouwproject is dat de belangstellenden grote invloed hebben op hoe hun huis er uit komt te zien. Samen met de architect hebben de toekomstige bewoners de woningontwerpen uitgewerkt, maar zij zijn nog naar enkele medebouwers op zoek!

Zelf de regie in handen

''De buitenkant van de vier verschillend vormgegeven bungalows hebben wij samen met de architect onder zeer fraaie architectuurstijl uitgewerkt en inmiddels heeft de monumentencommissie het ontwerp goedgekeurd,'' zegt Arja Schokker, deelnemer aan het project.

''Wij willen graag een toekomstgerichte woonstap maken en een bungalow is hiervoor zeer geschikt, aangezien de hoofdfuncties zich gelijkvloers bevinden. Ook de indeling van de woning hebben we in samenspraak met de architect bepaald.

Zoals het er nu uitziet, krijgen de woningen een ruime woonkamer en leefkeuken, veel bergruimte en twee slaapkamers evenals een badkamer op de begane grond. Vanuit de woonkamer lopen we zo de ruime tuin in met prachtig uitzicht op de groene stadswal.''

Doet u mee?

''Wij zijn nog naar enkele medebouwers op zoek! Belangstellenden die zich nu melden kunnen hun woonwensen nog in de indeling verwerken. Binnenkort zullen we namelijk een aannemer gaan selecteren, zodat we medio 2016 hopelijk kunnen starten met de bouw.

Het grote voordeel is dat we kosten kunnen besparen door de (bouw)werkzaamheden gezamenlijk uit te besteden'', vertelt Arja Schokker. We hebben contact opgenomen met Stichting SIR-55 om ons gedurende het ontwikkeltraject te begeleiden. '

Voor meer informatie over het project kunnen belangstellenden contact opnemen met Stichting SIR-55 via (e-mail) info@sir-55.nl of telefonisch via 040-2423223.

Men kan ook contact opnemen met de toekomstige bewoners fam. Schokker, e-mailadres arjaengerrit@gmail.com, tel. 0181-415406 en J. Baatenburg de Jong, e-mailadres j.jongbaat@gmail.com , tel. 0181-484386.'

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant