Afbeelding

Lessen over duurzaamheid op het Maerlant

Actueel 146 keer gelezen

Brielle - 'Duurzaamheid is altijd goed' was het motto van een groep leerlingen van het Maerlant in Brielle bij de afronding van het lesproject over duurzaamheid. De derde klassen havo en vwo en tweede klassen havo van het Maerlant deden in de projectweek van 6 tot en met 10 juni mee met een dag over duurzaamheid.

De leerlingen kregen de opdracht om Voorne-Puten zelfvoorzienend te maken voor energie. Daarnaast was er de opdracht om na te denken over overbodige verpakkingen en producten. Na de introductieles door de Stichting Milieu Dichterbij gingen groepjes leerlingen aan de slag met deze opdrachten. Zij vormden een adviesbureau die deze vragen van alle kanten bekeken. Een groepje had berekend dat we nog steeds 26 miljoen plastic zakjes gebruiken om onze groente en fruit in te doen. Het was hun opgevallen dat veel mensen geen eigen tas bij zich hebben maar deze gratis zakjes ook gebruiken om hun andere boodschappen in te vervoeren. Zij constateerden dat het raar is dat deze zakjes gratis zijn omdat er voor de plastic tasjes bij de kassa betaald moet worden.

Een andere groep met het motto 'duurzaamheid met open armen' ontdekte dat je plastic flessen ook zonder dop mag inleveren bij de statiegeld automaat. De doppen kun je dan weer sparen voor blinde geleiden honden. Zo spaar je dubbelop; voor het milieu en voor een goed doel.

De gemeenten Brielle, Westvoorne en Nissewaard vinden het belangrijk dat de jeugd weet wat duurzaamheid is en daarin keuzen kunnen maken. De gemeenten werken al jaren samen met de Stichting Milieu Dichterbij die de lessen uitvoert en afstemt met de school.

De leerlingen werkten enthousiast aan hun opdrachten. Duurzaamheid is een thema wat de meeste leerlingen wel aanspreekt.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant