Afbeelding

Herstel kademuren duurder dan verwacht

Actueel 351 keer gelezen

Brielle - Het herstel van de kademuren bij Maarland Zuidzijde en Het Werfje in Brielle valt duurder uit dan verwacht. De aanvankelijke planning van de renovatie ging er op basis van het onderzoek door duikers vanuit dat de kademuur gespaard kon blijven en alleen de fundering vervangen zou moeten worden.

Bij de ontgraving bleek dat de kern van de bestaande muur niet sterk genoeg is om de huidige belastingen van het met name het zware vrachtverkeer te kunnen dragen. Er is besloten om deze muur geheel te vervangen. Bovendien moest er 40 meter kademuur meer hersteld worden dan begroot.

Het aanbrengen van de fundering met holle buispalen is bij de 90 ste paal gestaakt om schade aan de nabij liggende panden te voorkomen. Het alternatief is heien met duurdere schroefpalen die als een schroef worden ingedraaid en gevuld met gewapend beton. Na studie blijkt dit beste oplossing. Deze tegenvallers bij elkaar opgeteld levert een tekort op van € 350.000,--. Dit tekort zal opgevangen worden binnen het totale budget voor de renovatie van de kademuren zoals dit in de meerjarenbegroting 2013-2021 is opgenomen.

Foto: Jos Uijtdehaage

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant