Afbeelding

Gemeente Brielle zet stap in duurzaamheid

Actueel 481 keer gelezen

Brielle - Vrijdag 23 december heeft de oplevering van twee zonnestroom installaties plaats gevonden. In totaal gaat het om 322 zonnepanelen. Deze installaties gaan Brielle in de toekomst energie- en kostenbesparing opleveren.

De twee accommodaties, het Brestheater en 't Dijckhuis, zijn in beheer bij de Gemeente Brielle. Op het Brestheater zijn 170 zonnepanelen geplaatst die naar schatting zo'n 42.000 kWh per jaar opbrengen. Dit is ongeveer de helft van het verbruik van het Brestheater. 't Dijckhuis, dat plaats biedt aan verschillende (sport)verenigingen, is voorzien van 152 zonnepanelen, die naar schatting zo'n 38.000 kWh per jaar opleveren. Dit is ongeveer de helft van het verbruik van het Dijckhuis. Beide accommodaties ontvangen een SDE-subsidie, waardoor de installatie is terugverdient in zo'n acht jaar.

Het bedrijf Enodes deed onderzoek, adviseerde de gemeente Brielle en begeleidde de realisatie van het project. Zonnegilde heeft de zonnepanelen geplaatst. Vrijdag 23 december heeft Enodes de installaties opgeleverd, waarna namens de Gemeente Brielle wethouder Dick Verbeek (Milieu, Energie) de installaties officieel in gebruik heeft genomen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant