Afbeelding
Foto: PR

LP live 2017 een feest van muziek, dans en licht

Actueel 296 keer gelezen

Brielle - Zaterdag 25 maart j.l. gaf Libertatis Primitiae uit Brielle de jaarlijkse Showavond in de Dukdalf te Brielle. De Big Band en Twirlers brachten voor een overvolle zaal een avondvullend programma waarin swing, rock, latin, dans en twirl in een vlot tempo voor het voetlicht werden gebracht.

Veel publiek stond al om half acht te wachten tot de zaal openging. Binnen in de sporthal was het een lust voor het oog om de orkestopstelling te zien. Om in zo'n fantastische setting te mogen optreden vonden de muzikanten en twirlers een geweldige uitdaging.

Er werd begonnen met "Sir Duke" van Stevie Wonder waarop alle 40 twirlers te bewonderen waren. Onder leiding van muzikaal leider Aad Schrooten werden er voor de pauze stukken gespeeld als o.a. "Imagine", "Big Spender", "Why don't you do", "Skyfall" prachtig gezongen door Sandra, "Route '66" spetterend gezongen door Casper met een swingende show met verkeersborden door de B-groep twirlers, "Nou's Blue" waar de C-groep twirlers een kleurrijke show lieten zien, "It's Only a Papermoon" gezongen door Casper met een wervelende show van de leerling twirlers en "Just a little Cha-cha" waar het orkest los ging met dansritmes en de A-groep twirlers een dans lieten zien met baton. De slagwerkgroep ging los op het nummer "I am Sexy and I know it", wat natuurlijk een groot applaus opleverde. Op "Abracadabra" lieten Tamar Hoogerwerf en Samantha Heyndijk fantastisch 2-baton zien, zelfs werd er gewerkt met 4 batons.

Zangeres Sandra en zanger Casper verrasten het publiek met prachtige uitvoeringen. Sandra bracht het publiek in vervoering met o.a. "My Funny Valentine" en het bekende "Hello" van Adele met een prachtige dancetwirl van Madelief van der Ende. Casper liet het publiek genieten van zijn mooie stem in o.a. "What a Wonderful World". Samen zongen ze met veel enthousiasme o.a. "Baby it's Cold Outside". Een saxtrio bestaande uit Zoë van Loenen, Jeroen van Adrichem en Bas Schoute lieten een improvisatie zien en horen op de Blues. Het saxkwartet Rita Schrooten, Nino Pouwels, Jeroen van Adrichem en Bas Schoute speelde het prachtige "Halleluja". Wat met een groot applaus werd gewaardeerd door het publiek.

Zoals gebruikelijk bij LP Live werden er weer jubilarissen in het zonnetje gezet. Keenan Zwart kreeg de LP speld uitgereikt voor het 12 1/2 jarig lidmaatschap van de vereniging. René Dikken kreeg de speld voor het 25 jarig lidmaatschap en Cor Schrooten de speld voor het 50 jarig lidmaatschap van Libertatis. Zij werden hartelijk gefeliciteerd en kregen een groot applaus.

Na de pauze werd begonnen met "Bluesette" een ode aan Toots Tielemans. Dit werd gevolgd door o.a. "September" met een enthousiaste show met pompons door de B-groep, "Stormy Weather" warm gezongen door Casper met een dans met paraplu's door Renee den Breejen, Davy-Lee Rietdijk en Savanna de Pree. Bij "Alright Oke you win" gezongen door Sandra en Casper was er een flitsende dans te zien met boa's van de A-groep twirlers.

Ook de trompetgroep liet zich van hun komische kant zien, gesteund door de band die voor deze keer zongen, in "The Lion can't sleep". De wedstrijd show op muziek van Robbie Williams werd door de dames van de A-groep sfeervol gebracht met een spetterend eind. Ook de B-groep twirlers lieten hun wedstrijdshow zien op muziek van The Spice Girls. De C-groep was weer erg leuk om naar te kijken met een sprankelende show op muziek van K3. Het Twirlteam liet een wervelende show zien met spectaculair batonwerk.

De finale met het swingende "Sing Sing Sing" bracht alle LP muzikanten en twirlers op de vloer. En samen met de vocals Sandra en Casper maakten de muzikanten en twirlers er een feest van en zei ladyspeaker Fanina dat LP Live 2017 alweer voorbij was. De toegift "I got you" werd met veel enthousiasme gebracht, maar ook met enthousiasme ontvangen door het publiek. Een waardig slot van een fantastische showavond.

Foto's van LP Live 2017 vindt u op de website: www.libertatisprimitiae.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant