Afbeelding

Europees judo kampioenen verzorgen judolessen

Actueel 516 keer gelezen

Vierpolders - Na lang wachten was het zondag 18 juni dan eindelijk zo ver en kwamen Erik Faes en Niels Neumann naar Vierpolders om enkele judolessen te verzorgen aan judoka's uit de hele omgeving.

Erik en Niels zijn afgelopen mei Europees kampioen geworden op het onderdeel kata en dat kwamen ze nu aan alle geïnteresseerden onderrichten. Om 9 uur begon de jeugdles. Dat al vanaf jonge leeftijd dit onderdeel van het judo aangeleerd kan worden bewezen Niels en Erik door een hele speelse judoles aan te bieden waarin de kinderen eerst nog niet in de gaten hadden dat ze al met Kata bezig waren. Maar alle facetten van het grond-judo-kata zaten verwerkt in deze les. De kinderen genoten van de les en ondanks de warme dag werd er hard gewerkt. Ook gaven Erik en Niels een demonstratie van hun kunnen. De judoka's zaten met open monden te kijken, ook de ouders waren enorm onder de indruk van wat deze twee toppers lieten zien. Na afloop van de les konden de kinderen op de foto met de kampioenen en hun handtekeningen laten zetten op een foto. Maar helemaal geweldig was toch wel dat de kinderen de gewonnen medailles om hun nek gehangen kregen. Die glunderende gezichten waren geweldig.

Daarna verzorgden Erik en Niels ook nog twee keer twee uur les aan de volwassenen. Er werden onderdelen uit het Katame-no-kata en het Nage-no-kata behandeld. Het is fantastisch om te zien hoe deze toppers de technieken kunnen uitvoeren en kunnen uitleggen hoe de technieken gedaan moeten worden en waarom ze juist op deze manier uitgevoerd moeten worden.

Het waren zeer leerzame lessen en de deelnemers gingen enthousiast, voldaan en met heel veel informatie naar huis, sommigen zelfs met plannen om ook een groot kampioen te worden op dit onderdeel van het judo.

Pia de Kramer en Astrid Severens van sportstichting Je eigen Pad zijn superblij dat Erik en Niels naar Vierpolders zijn gekomen om deze lessen te komen verzorgen en stiekem zijn ze al weer plannen aan het maken om deze kampioenen in het najaar wederom naar Vierpolders te halen voor enkele gastlessen die voor iedere judoka aan te raden zijn.

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant