Afbeelding
Foto: Pixabay

Herstel Dames 1 na valse seizoensstart

Actueel 317 keer gelezen

Brielle - De dames van Basketbal Vereniging Voorne hebben in de tweede wedstrijd van het seizoen laten zien dat ze dit seizoen toch echt bij de eerste drie willen eindigen. De eerste wedstrijd tegen Helmink Heroes was onnodig en onverwacht in een nipte nederlaag geëindigd.

Maar afgelopen zaterdag werd de lastige uitwedstrijd tegen Flax Field Fighters (FFF) uit Hendrik Ido Ambacht met 34 -49 gewonnen, ondanks het gemis van belangrijke spelers als Bri van der Ham en Brigitte van Dongen (vakantie), Carmen van den Blink ( verhuisd) en Evelien Parlevliet (blessure). 

De dames begonnen geconcentreerd aan de eerste periode en sloten die af met een 15-4 voorsprong door goed te verdedigen en met snelle fast breaks te scoren. In de 2e periode werd het spel wat slordiger en werd er minder fanatiek verdedigd. Toch was de marge in de rust nog 9 punten. In de 3e periode werd het minder goede spel van de 2e periode voortgezet en kwam FFF terug tot 7 punten. Gelukkig begon het in de laatste periode weer te draaien en met name door scores van Carolien van Hasselt en Minke Blok werd er uiteindelijk ruim gewonnen met 15 punten verschil.

Aanstaande zaterdag spelen de dames thuis in de Dukdalf om 13.30 tegen Rowic uit Dordrecht. Aansluitend speelt het nog ongeslagen eerste heren team van BV Voorne om 15.30 tegen de Leidse studenten van LUSV. Steun kunnen ze altijd gebruiken, dus kom ze aanmoedigen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant