Afbeelding
Foto: PR

Led Zeppelin tribute deze zondag in 't Kont van het Paard!

Actueel 351 keer gelezen

Brielle - Op zondag 22 oktober vanaf 15.00 uur zal één van de beste tribute bands van Nederland optreden in Brielle! Dit weekend staat Steeler, a Whole Lotta Led Zeppelin tribute band in 't Kont van het Paard in Brielle!

Steeler, a Whole Lotta Led Zeppelin tribute band, is ontstaan uit een voorliefde voor de epische sound van Led Zeppelin. De performance en uitstraling van frontman Marijn Geluk, ook bekend als zanger van 666 The Nightmare, doet menig liefhebber achterover slaan. Steeler wordt zelfs door leden van Led Zeppelin omarmd. "These guys keep the Led Zeppelin flame burning in the best possible way" (Jimmy Page).Tijdens deze show brengt Steeler de hoogtijdagen van Led Zeppelin weer tot leven.

Steeler is opgericht door Luca Giordano. Een ervaren gitarist die al zijn hele leven de archetypische gitaarstijl Jimmy Page ademt en speelt. Geaard in de Blues maar met een voorliefde voor heavy riffs, zet hij, gewapend met zijn Les Paul, zijn dubbelneck gitaar, Marshall en zijn strijkstok, tot in de details de stijl van zijn muzikale voorbeeld neer. J.P. Hofman is een sessie basspeler die zijn sporen al ruimschoots had verdient in diverse bands. Hij las een advertentie die Luca plaatste voor een Zeppelin tribute en belde direct. Zijn volle, creatieve en rauwe bass-spel is iets wat je tegenwoordig nog maar zelden tegenkomt.

Drummer Lenny Veldhoen is opgegroeid met de klanken van John Bonham. En net als Bonham, ademt hij die heavy handed bluesy groovy 70's drumstijl en laat het klinken alsof de hemel openbarst. Lenny is essentieel voor de zo authentieke Zeppelin sound van Steeler. Als laatste kwam Jeroen Nielen bij de band. Een jonge zanger met zelfvertrouwen. Een echte blues zanger die één is met de vrijheid die die typische led Zeppelin live sound nu juist zo uniek maakt. Jeroen scheurt het "hoog" er uit en doet je trillen op je grondvesten. Hij pakt het prachtige knallende "laag" op een manier dat je het rechtstreeks bij je binnenkomt. Kippevel!

Uiteraard zullen nummers als 'Dazed & Confused', 'Stairway to Heaven', 'Kashmir' en natuurlijk 'Whole Lotta Love' de revue passeren. Een non stop Led Zeppelin tribute show gebracht door gepassioneerde muzikanten. Laat je meevoeren 'on a magic carpet ride'!

U vind 't Kont van het Paard aan de kaatsbaan 1 in de vesting stad van Brielle, de entree van deze middag is uiteraard weer gratis! Het optreden start om 15.00 uur en de deuren openen om 14.00 uur.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant