Afbeelding
Foto: PR

Americana op z'n Brabants bij FolkClub Brielle

Actueel 415 keer gelezen

Brielle - Taaftere is een drie-mans folkformatie, die tweetalig nummers brengt (Brabants en Nederlands), één-, twee- of driestemmig zingt en afwisselt met fraaie instrumentale inter-mezzo's. Dit alles is meest eigen werk. Het is een programma met gezelligheid en humor, dat regelmatig uitnodigt om mee te zingen, soms ook ontroert, maar steeds een eigen geluid laat horen. De drie leden van Taaftere hebben hun achtergronden in de muziek via pop, funk, blues, jazz, folk, Bluegrass, cajun, zydeco en texmex.

Folkforum schreef in 2013 over Taaftere: "Dan klonk de ervaren groep Taaftere met haar Brabo-Zydeco juist weer verfrissend. Mark Söhngen (Captain Gumbo), Mario van der Linden en Willy Verkuijlen formuleerden met die aanstekelijke muziek eindelijk een Brabants antwoord op de Limbo-texmex van Rowwen Hèze."

Taaftere bestaat uit Mark Söhngen (zang, accordeon en trekharmonica), Mario van der Linden (zang, gitaar), Willy Verkuijlen (zang, mandoline, basgitaar). Het concert van Taaftere vindt plaats op zondag 10 december in de thuisbasis van FolkClub Brielle, Café 't Kont van het Paard, Kaatsbaan 1-3. Het concert begint om 15.00 uur. Kaarten zijn te verkrijgen bij boekhandel "Hoofdstuk EEN", Nobelstraat 16 te Brielle en bij de ingang. Reserveren kan ook telefonisch (06-30369348) of via folkclubbrielle@outlook.com. De entreeprijs bedraagt 10 euro, inclusief koffie.

In januari komt de Keltische band "Mind the Midgie"naar Brielle.

Op www.folkclubbrielle.nl is alle informatie over FolkClub Brielle te vinden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant