Afbeelding
Foto: Pixabay

Briellenaren positief over dienstverlening Wmo

Actueel 603 keer gelezen

Brielle - Gemeente Brielle heeft onlangs een cliëntervaringsonderzoek Wmo over 2016 gehouden. De resultaten laten zien dat cliënten in Brielle de dienstverlening vanuit de Wmo als positief ervaren. Het onderzoek gaat in op thema's als het contact met de gemeente, de hulpvraag van de cliënt, het ontvangen van ondersteuning en het effect hiervan. Uitkomsten van het onderzoek worden vergeleken met andere gemeenten.

Het onderzoek laat op alle onderdelen een positievere beoordeling zien dan het voorgaande jaar. Dit zijn contact met de gemeente, mening over het (keukentafel)gesprek en mate waarin ondersteuning voldoet. Zo is in het bijzonder 'het samen in het gesprek met een medewerker op zoek gaan naar een oplossing' dit jaar beter beoordeeld. Ook scoort gemeente Brielle gemiddeld hoger dan andere gemeenten als het gaat om de snelheid waarmee men wordt geholpen. Volgens het onderzoek zijn er in 2016 meer keukentafelgesprekken gevoerd dan het jaar daarvoor. Over de kwaliteit van de gesprekken zijn cliënten niet alleen positiever dan in 2015, maar ook in vergelijking met cliënten in andere gemeenten.

Goede ondersteuning, positief effect

Bij de vraag hoe cliënten de kwaliteit van ondersteuning ervaren geeft een overgroot deel aan dat deze goed is. Zelfs beter dan in 2015. Ook deze scores zijn hoger in vergelijking met andere gemeenten. Daarnaast geeft een overgroot deel van de respondenten aan dat zij zich door deze ondersteuning beter kunnen redden en beter de dingen kunnen doen die zij willen.      

Jeugd

Voor jeugd was het aantal respondenten (27) relatief klein. Dit maakt dat de uitkomsten indicatief zijn. Zichtbaar is dat het beeld niet eenduidig beter is dan voorgaande jaren en vergelijkbare gemeenten. Een aantal zaken is verbeterd, zoals het respectvol behandelen door hulpverleners en de situatie als gevolg van de hulp thuis. Andere aspecten zijn als minder beoordeeld.

Tevreden met uitkomsten

Wethouder Wilbert Borgonjen, verantwoordelijk voor de Wmo in Brielle, is tevreden met de uitkomst van het onderzoek: ,,Ondersteuning is belangrijk in het leven van mensen om zelfstandig te kunnen blijven functioneren. We zijn blij dat mensen naar tevredenheid worden geholpen. Hoewel het aantal respondenten op de jeugd enquête klein is gaan we aan de slag met de punten waar verbetering mogelijk is''. De wethouder biedt het onderzoek aan bij de commissie Samenleving voor behandeling op 4 april 2018

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant