Afbeelding
Foto: Jos Uijtdehaage

Fiets-voetveer Brielle weer in de vaart

Actueel 1.126 keer gelezen

Brielle - Fietsers en wandelaars bij het Brielse Meer kunnen vanaf deze maand weer het meer oversteken met de veerpont tussen Noordoever en het stadscentrum van Brielle. Met een symbolische overtocht vierden de burgemeester van Brielle, Gregor Rensen en wethouder Dick Verbeek, het Recreatieschap Voorne-Putten en Rozenburg en Staatsbosbeheer, de start van dit nieuwe vaarseizoen en ook de opknapbeurt die de veerverbinding de afgelopen maanden heeft gekregen.

Voor deze eerste afvaart en ook enige keer, werden de burgemeester en de wethouder vanaf Café Dixi opgehaald en later ook weer afgezet. Hans Slagter en Ingrid van Willigen, de nieuwe exploitanten van de veerpont over het Brielse Meer, hebben de afgelopen maanden hard gewerkt om het pontje gereed te maken voor het nieuwe seizoen. Niet alleen de pont, die omgedoopt is van 'Coppelstock' naar 'Geuzenveer', maar ook de faciliteiten daaromheen hebben een nieuwe impuls gekregen. Door duidelijkere bewegwijzering, een toiletvoorziening, een oplaadpunt voor elektrische fietsen en een overzichtelijke dienstregeling biedt de veerverbinding aan fietsers en wandelaars weer de mogelijkheid om halverwege het Brielse Meer over te steken.

Gedurende de maanden april en september vaart het veer in het weekend en op feestdagen van 09.30 tot 18.00 uur, tijdens de maanden mei tot en met augustus dagelijks van 09.30 tot 18.00 uur.

Fotografie: Jos Uijtdehaage

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant