De muziek op straat maakte de sfeer in de Brielse binnenstad helemaal compleet (Foto: Jos Uijtdehaage)
De muziek op straat maakte de sfeer in de Brielse binnenstad helemaal compleet (Foto: Jos Uijtdehaage) Foto: Jos Uijtdehaage

Bevrijdingsfeest en Bevrijdingsmarkt geslaagd!

Actueel 423 keer gelezen

Brielle - Het niet door kunnen gaan van het jaarlijkse Briels Bevrijdingsfestival was onlangs een wel erg bittere pil. Reden was dat er op het laatste moment veel te strenge eisen werden gesteld aan het gebruik van wapens op dit jaarlijkse evenement. De Brielse ondernemers gingen echter niet bij de pakken neerzitten en samen met vrijwilligers werd op het laatste moment besloten hetzelfde weekend in te vullen met het Brielsch Bevrijdingsfeest.

En het was een prachtig weekend, want er waren allerlei activiteiten georganiseerd op 4, 5 en 6 mei en Brielle stond in deze dagen geheel in het teken van het vieren van onze vrijheid. Zo was er een gezellige Bevrijdingsmarkt op de Turfkade, met Bungeejump voor de kinderen en waren op zondag ook alle winkels open. In de middag speelde de Band of Liberation op diverse plaatsen in het centrum en ook kon men genieten van The Stars Sisters. Etalages waren in jaren 40-45-stijl, en er liepen meerdere figuranten in oorlogskleding door de straten. Ook waren er op diverse plekken oude auto's te bewonderen. Uiteraard was er aan de inwendige mens ook gedacht en was er overal een hapje en een drankje te krijgen.

Mede door het prachtige weer, werd het toch een fantastisch weekend. En al had men allemaal liever gezien dat het Bevrijdingsfestival door was gegaan, dit was een mooie pleister op de wond!

Fotografie: Jos Uijtdehaage

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant