Afbeelding
Foto: Jos Uijtdehaage

Vliegende Start Theaterseizoen 2018-2019

Actueel 193 keer gelezen

Brielle - Op 12 mei startte de voorverkoop voor de Vrienden van BREStheater en op 25 mei startte de online verkoop. En het ging hard! Er zijn nog nooit zoveel kaarten verkocht aan het begin van het theaterseizoen en daar zijn ze trots op!

Het belooft een mooi theaterseizoen te worden. Er zijn een record aantal voorstellingen geprogrammeerd en een aantal zijn nu al (bijna) uitverkocht! Voor voorstellingen van Patrick Laureij, Daniel Arends en ook Vuile Huichelaar zijn inmiddels geen kaarten meer verkrijgbaar. Ook de muziekvoorstellingen gaan hard, de Tribute to Barbra Streisand met aansluitend Tapasbuffet en de film The Way We Were met La Streisand in de hoofdrol loopt snel vol en ook de verkoop voor prachtige shows van The Legends gaat hard.

We lichten een aantal voorstellingen voor u uit:

Timon Krause - MINDGAMES; Vrijdag 28 september 2018

Je houdt je adem in.
Je ogen worden groter.
Je vergeet alles om je heen.
Je zit gevangen in het moment.
Je kan het niet geloven.
Je bent opgetogen.
Een magisch moment.
Je zal het je hele leven blijven herinneren.

Ervaar 'MINDGAMES' in het theater: de nieuwe sensatie op gebied van gedachten lezen! Timon Krause, Henning Neidhart en Kevin Wolf presenteren een unieke 3-man show van de Nederlands en Duitse samenwerking HirnkrampfProductions. Het resultaat: een extreem verrassende, magische en vermakende mix van muziek, magie en mysterie dat je op het puntje van je stoel laat zitten van begin tot einde!

Thomas, Sascha en Jos - Herinneringen aan mijn broer; Vrijdag 22 maart 2019

Een voorstelling over het hebben, houden en afscheid nemen van een grootste voorbeeld. Na het succes van de voorstelling Een vorig leven die Toon Tellegen voor Thomas, Sacha en Jos schreef, spelen zij nu de voorstelling Herinneringen aan mijn broer. Een beeldende vertelling gebaseerd op De Seringenboom, Tellegens nieuwste boek dat hij schreef na het overlijden van zijn oudere broer. Hij vroeg Thomas, Sacha en Jos om een voorstelling te maken van zijn boek.

Herinneringen aan mijn broer is een montage van korte verhalen over een rustige, gevoelige jongen met een rijke fantasie. Hij kijkt enorm op naar zijn zes jaar oudere broer en geeft om niemand zoveel als om hem. Zijn broer is een eenling en bijzonder in zijn soort. Hij is dun maar ijzersterk, tegendraads en vooral voor niemand bang. Samen maken zij van alles mee. Ze rijden op de rug van hun hond Jasper. Ze gooien brandende sneeuwballen. Ze scheuren met een opgevoerde fiets over het kraakverse ijs en varen in het holst van de nacht met een kano de Maas op. Heldendaden die berusten op de waarheid, maar al snel een absurdistische wending krijgen. Als het niet echt gebeurd is, had het wel zo kúnnen gebeuren.

ISH Dance Collective – Listen Up!; Vrijdag 07 december 2018

Beatboxer, stemkunstenaar en super-ISHer Abdelhadi Baaddi ontwerpt een interactieve theatervoorstelling in de vorm van een hoorspel. Eentje zoals je die vroeger op de radio hoorde. Abdel is geïnspireerd door het bekende hoorspel op de radio in 1968 'War of the Worlds'.

In 'Listen Up!' wordt al het geluid live geproduceerd door drie stemkunstenaars en zijn de keuzes van het publiek bepalend voor het verloop van de voorstelling. Versterkt door vooruitstrevend 4D geluid zullen vocale soundscapes, effecten en muzikale composities het decor zijn van een uitdagende voorstelling vol vragen. Wat als jij het voor het zeggen had? Hoe zou de wereld eruitzien? Weet je echt zeker dat je deze keuze wilt maken?

Lakshmi – Adem; Zaterdag 3 november 2018

LAKSHMI is een groot talent en wist in korte tijd veel indruk te maken in de Nederlandse muziekscene met haar pop-noir muziek. Na veel shows in poppodia en op festivals debuteert ze nu met een ongekende hoeveelheid voorstellingen in het theater. "Ik ben ervan overtuigd dat als LAKSHMI in het theater staat, je er helemaal ingezogen wordt door haar muziek, performance en stem" - Eric Corton

De voorstelling LAKSHMI - ADEM is een modern verhaal. Over twintiger zijn, meisje en vrouw zijn in een nu en dan mannenwereld. Over soms de held zijn maar vooral ook de antiheld, de underdogpositie waar je trots op bent maar stiekem toch altijd verlangt naar erkenning. Ze is gefascineerd door het constant sterke verlangen om perfect te zijn, tegelijkertijd betoverd door alles wat kraakt en schuurt. Deze contrasten bezingt ze in haar pop-noir nummers vol electro en klassieke elementen, gespeeld door haar muzikanten en versterkt door beelden. In samenwerking met regisseur Vincent van den Elshout maakt zij een voorstelling waar ze het publiek een complete experience geeft wat muzikaal en visueel een onuitwisbare indruk maakt.

En natuurlijk is er nog veel meer.. We zouden graag alle voorstellingen uitlichten, maar daar hebben ze gelukkig de prachtige theaterkrant / brochure voor! U kunt deze gratis afhalen bij DukdalfBRES en andere locaties in Brielle. Of bekijk het gehele programma op de website www.brestheater.nl en bestel 24/7 lekker vanuit je luie stoel of vanaf een terrasje E-tickets voor het nieuwe seizoen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant